Tatvan Tatvan'dan Kumluca’ya ziyaret

Tatvan'dan Kumluca’ya ziyaret

Paylaş
Tatvan'dan Kumluca’ya ziyaret

Tatvan'dan Kumluca’ya ziyaret

Ceren KURTYE/TATVAN,(Bitlis)-(DHA)-BİTLİS'in Tatvan ilçesinden bir heyet, 'Gelin Kardeş olalım' projesi kapsamında, Antalya'nın Kumluca ilçesini ziyaret etti. Heyet, Kumluca Kaymakamlığı, İlçe Tarım Müdürlüğünü ziyeret ettikten sonra domates serası, domates üretim serası ve meyve ve sebze paketleme tesisini gezme imkanı buldu.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce hayata geçirilen "Gelin Kardeş Olalım" projesi kapsamında, Bitlis'in Tatvan ilçesinden bir heyet Antalya'nın Kumluca ilçesine ziyaret gerçekleştirdi.Tatvan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kurban başakanlığındaki Tatvan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şefik Kızılca, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden teknik personel ve 12 çiftçiden oluşan heyet, ilk ziyareti Kumluca Kaymakamlığı, Kumluca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kumluca Ziraat Odasına yaptı. Olympos fide üretim tesisi, entegre mücadele yöntemi uygulanan domates serası, domates üretim serası ve meyve ve sebze paketleme tesisini gezen heyet, kardeş ilçe ilan ettikleri Kumluca'dan da bir heyetin Tatvan'a geleceğini söyledi.

Tatvan Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ali Kurban, “Tatvan ilçemiz ile Antalya’nın Kumluca ilçesi arasında "Gelin Kardeş Olalım" projesi kapsamında imzalanan kardeş ilçe protokolü neticesinde hazırlamış olduğumuz "Domates Üretimi ve Fide Yetiştiriciliği Projesi" kabul edilmişti. Bu kapsamda da geniş kapsamlı bir heyetle birlikte 24-26 Mart 2019 tarihleri arasında Antalya’nın Kumluca ilçesine ilk ziyaretimizi gerçekleştik. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretimiz oldukça verimli geçti. Domates Üretimi ve Fide Yetiştiriciliği Projesi, Tatvan-Kumluca ilçeleri arasında kurulması planlanan karşılıklı bilgi alışverişi ve ortak çalışmalara dayanan bir ortaklık projesidir. Bu bilgi aktarımı karşılıklı olarak hem Tatvan ilçemizde hem de Kumluca ilçesinde çiftçi toplantısı, çiftçi ziyareti ve işletme ziyareti şeklinde gerçekleştirilecektir. Bu ziyaretimizde özellikle çiftçilerimiz Kumluca İlçesindeki seraları, domates fidesi üretim seralarını ve meyve ve sebze paketleme tesisini gezme ve teknik konularda bilgi alma şansı buldular."dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı