Bucak Bucak'ta kaçak kazı yapan 4 kişiye suçüstü

Bucak'ta kaçak kazı yapan 4 kişiye suçüstü

Paylaş
Bucak'ta kaçak kazı yapan 4 kişiye suçüstü

Bucak'ta kaçak kazı yapan 4 kişiye suçüstü 

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Bucak ilçesine bağlı Karacaören köyünde kaçak kazı yapan 4 kişiyi jandarma suçüstü yakaladı.
Burdur Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli çalışmasında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçları ile mücadele kapsamında H.İ.A., E.A.,  M.Y. ve M.Ç.'nin kaçak kazı yapacağı bilgisi aldı. Jandarma tarafından Karacaören köyünde yapılan fiziki takip ve kontrol sonucunda H.İ.A., E.A., M.Y. ve M.Ç. kaçak kazı yaparken suçüstü yakalandı. Şüphelilerin üzerinde ve kullandıkları araçta yapılan arama sonucunda kaçak kazıda kullanılmak üzere, karot makinası, 6 karot malzeme ucu, levye, hurç, kazma, kürek, küçük çapa, demir çekiç, yılan kamera, 3 litre benzin, ilaç tulumbası, 2 kilo fitil tozu, 7 metre ateşleme kablosu, pense, batarya ele geçirildi. 
Bucak Cumhuriyet Savcısının kararı ile ele geçirilen malzemeler konulurken, gözaltına alınan H.İ.A., E.A., M.Y. ve M.Ç. ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı