Gemlik Çiftçiye damlalık sulama sistemi ve çilek fidesi desteği

Çiftçiye damlalık sulama sistemi ve çilek fidesi desteği

Paylaş
Çiftçiye damlalık sulama sistemi ve çilek fidesi desteği

Çiftçiye damlalık sulama sistemi ve çilek fidesi desteği

Kazım BULUT/GEMLİK (Bursa), (DHA)-BURSA Büyükşehir Belediyesi ve Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) tarafından, Gemlikli çiftçilere damlalık sulama sistemi ve çilek fidesi desteği geldi. Gemlik Tarım Orman Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan ‘Damla sulama projesi’ kapsamında toplam bin 100 dekar alanda kullanılmak üzere 550 top sulama borusu, 35 bin adet çilek fidesi ve bir adet fındık ayıklama makinesi, Gemlik ilçesinde düzenlenen törenle çiftçilere dağıtıldı.

Gemlik İlçe Tarım Müdürlüğü’nde düzenlenen törene, Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, ziraat odası başkanları, belediye yöneticileri ve üreticiler katıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve HAGEL tarafından Gemlik Tarım Orman Müdürlüğü işbirliğiyle zeytin üreticilerinin talepleri doğrultusunda 281 üreticiye toplam bin 100 dekar alanda damlama sulama yapmak üzere 400 metre uzunluğunda 550 top sulama borusu törenle çiftçilere verildi. Törende ayrıca 7 üreticinin faydalanacağı 35 bin adet çilek fidesi ve Fındıcak Mahallesi’nde kullanılmak üzere bir adet fındık ayıklama makinesi de üreticilere teslim edildi.

Tarımsal üretimde tekniğine uygun yapılacak sulamayla, toprak ve su kaynaklarının devamlı olmasının sağlanabileceğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, “Damla sulama projesi, çiftçilerin tarımsal sulama suyunu daha etkin kullanmalarını, sistemin daha geniş alanlara yayılmasını sağlayacaktır” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı