İnegöl İnegöl Belediyesi’nden gençlere özel festival

İnegöl Belediyesi’nden gençlere özel festival

Paylaş
İnegöl Belediyesi’nden gençlere özel festival

İnegöl Belediyesi’nden gençlere özel festival

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)-BURSA’da İnegöl Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının da içerisinde yer aldığı Gençlik Haftası kapsamında festival düzenledi. Gençlik Haftası, 16-30 yaş arası için özel olarak düzenlenen festivalle kutlandı.
İnegöl Belediyesi’nce Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen festivalde, konserler, açık hava sinema etkinliği, spor yarışmaları, karaoke yarışmaları ve pek çok etkinlik yer aldı. Cumartesi günü Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisinde bulunan Amfi Tiyatro ve önündeki alanda düzenlenen Gençlik Festivali’nde amfi tiyatro önündeki yeşil alanda; bilek güreşi alanı, playstation, bilgi yarışması, top sende futbol yetenek yarışmaları, 12D sinema gösterimi, Gençlik Kürsüsü etkinliği kapsamında “Ben Başkan Olsam” ve “Başkana Sor” platformları gibi etkinlikler yer aldı. Bu alanda hem sporda yarışan hem bilgisini yarıştıran gençler arasında yapılan müsabakalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller takdim edilirken, aynı zamanda gençler “Ben Başkan Olsam” ve “Başkana Sor” platformlarında da mesajlarını iletme imkanı buldular. Belediye Başkanı Alper Taban’a merak ettikleri konuları sahneden soran gençlerin soruları kameralar ile kayıt altına alındı. Aynı şekilde “Ben Başkan Olsam” platformunda ilçe ile ilgili ortaya konulan projeler de kayıt altına alındı. Bu sayede gençlerin fikirlerine verilen öneme de dikkat çekildi. Hem eğlencenin hem yarışmanın aynı alanda yapıldığı etkinlik alanı, renkli görüntülere sahne oldu.
Karaoke yarışmasının da yapıldığı festivalde Vedat Kaya ve Ömer Ural konser verdi. Gençlik Festivalinin finali, açık hava sinema filmi gösterimi ile son buldu. Spike Lee tarafından yönetilen ve Afrikalı-Amerikalı aktivist Malcolm X’in hayatını anlatan 1992 yapımı biyografi filminin gösteriminde gençlere mısır ikramı da yapıldı. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı