İnegöl Yenice OSB'de, tapuları sahiplerini buldu

Yenice OSB'de, tapuları sahiplerini buldu

Paylaş
Yenice OSB'de, tapuları sahiplerini buldu

Yenice OSB'de, tapuları sahiplerini buldu


Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)-BURSA'da Yenice Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonunda, sanayi parselleri için oluşturulan ilk tapular törenle sahiplerine teslim edildi.
Yenice OSB'nin tapu teslim töreni, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlendi. Törene, İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Uslu, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Yenice Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Nedim İncebay ve müteşebbis işadamları katıldı.
Törende konuşan Yenice OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nedim İncebay, “20 Nisan tarihinde emsal 1 olan mevzuatın yayınlanmasıyla birlikte pandemiyi fırsata çevirip başlattığımız inşaat alanı iyileştirme sürecini başarıyla sonuçlandırdık. Yenice OSB’nin genişleme çalışmalarını başlattık. Bugün nasip olursa tapu töreni yapacağız. Bundan sonra da genişleme çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
1 MİLYON 200 BİN METREKARE GENİŞLEME ALANI
Daha sonra söz alan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Yenice OSB’miz büyümeye, gelişmeye devam ediyor. İnegöl, sanayi şehri. Sanayi alanlarının ivedi şekilde büyümesine, gelişmesine, modernleşmesine ihtiyacımız var. Yenice OSB’nin, özellikle son 3 yıldır yapmış olduğu çalışmalar, başarısını ortaya koydu. Bu konuda emeği geçenlerde teşekkür ederim. Göreve geldikleri gibi Bölge Müdürlüklerini Yenice OSB alanı içerisine taşıdılar, güzel oldu. Mevcut alan kadar bir genişleme alanı öngörülüyor. Bu da İnegöl sanayisi için önemli bir adım. İnşallah bir milyon 200 bin metrekarelik genişleme alanı da bir an önce biter ve sanayicilerimiz yeni alanlarına yerleşmiş olur" diye konuştu
İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Uslu ise yaptığı konuşmada, belediyeyi temsilen, son üç yıldır Yenice OSB'nin müteşebbis Heyetine katılım gösterdiğini belirtip, "Başta, Kaymakamlığımızın ve Valiliğimizin imkânlarıyla beraberinde Yenice OSB Başkanımızın ve Müteşebbis Heyetimizin çabalarına şahidim. Bu manada kendilerine teşekkür ediyorum. 0.70 emsalin de değişimini bakanımız açıklamıştı. Lakin, bunun bir takım gerekçelerini yerine getirmemiz gerekiyordu. Bu konuda çalışmalarını kısa sürede tamamlayan Yenice OSB’mizi tebrik ediyorum. Bugün bu vesileyle tapularını alacak olan kıymetli sanayicilerimize hayırlı olmasını diliyorumö şeklinde konuştu.
ÜRETTİKÇE YÜKSELECEĞİZ

Son olarak söz alan İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ise, İnegöl'de sanayici ve üreten müteşebbis insanların güçlü ve moralli olmaları gerektiğini belirtti. "Ekonomik olarak tüm dünyanın dalgalanmalar yaşadığı bir dönemde, hakikaten bizleri mutlu eden gelişmelere yaşanıyor" diyen Kaymakam Arslan, şunları söyledi:
"Bunun için ülkemiz adına ne kadar gururlansak azdır. Bugün de Yenice OSB’mizin tapu teslim töreni için bir aradayız. Müteşebbis heyet tarafından yapılan çalışmalarla ve Bakanlığımızın bu konuda sanayicimizin önünü açmasıyla gelinen seviye, ilçemiz için sanayicilerimiz için yatırımcılarımız için çok önemli bir aşama. Hayırlı ve uğurlu olsun. Yenice OSB’miz mevcut alanımız kadar bir genişlemeyle yeni yatırımlara ve yeni istihdamlara kavuşmuş olacak. Yine bu vesile ile Ağaç İşleri İhtisas OSB’mizde de 2. Etap çalışmaları hızla devam ediyor. Orada da yakın zamanda yatırımcılarımız ve sanayicilerimiz için altyapısı tamamlanmış arsaların tahsis çalışmaları hızla neticelenecek. Ülkemiz, İnegöl’ümüz ürettikçe yükselecek, ürettikçe insanlarımız refah içinde yaşamaya başlayacak. İnegöl bunu fazlasıyla yapıyor. İnşallah daha da iyisini yapacağız. Bu gün, bu birliktelik, bu azim bizde, sanayicimizde, topyekûn hepimizde var. İnegöl’de güzel bir ekip çalışması var. İnşallah daha da iyi olacağını umut ediyorum. Bugün tapularını alan sanayicilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Yenice ve diğer OSB’lerimizin büyüyürek, ülkemize güç katacağına inanıyorum"
Tören, konuşmaların ardından müteşebbis iş insanlarına tapularının teslim edilmesiyle sona erdi.

(FOTOĞRAFLI)

Haberin Devamı