İznik Orhaniye Ortaokulu’nda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

Orhaniye Ortaokulu’nda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

Paylaş
Orhaniye Ortaokulu’nda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

Orhaniye Ortaokulu’nda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

Şenol POYRAZ/İZNİK (Bursa), (DHA)-İZNİK Orhaniye Ortaokulu’nda, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı. 2019 yılında başvurusu yapılan, ancak pandemi nedeniyle düzenlenemeyen fuara öğrenci ve veliler yoğun ilgi gösterdi.

İznik Orhaniye Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı, TÜBİTAK tarafından desteklenen ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışı yapıldı. Açılışa İlçe Milli Eğitim Müdür Muhammet Asil, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Jandarma Komutanı Tuncay Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut ile İznik’teki okulların müdürleri katıldı. Okul Müdürü Osman Yanardağ konuşmasında "Hepimizin bildiği üzere bilim fuarları bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesini teşvik etmektedir, Büyük önem verdiğimiz bu projede; bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması hedeflenmiştir. Ayrıca bu proje ile gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak ve veya yaşayarak öğrenilmesinin sağlanması amaçlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Toplam, 32 öğrenci ve 7 danışman öğretmen tarafından hazırlanan 16 proje, Bilim Fuarı’nda görevli öğrenciler tarafından ziyaretçilere anlatıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı