Karacabey Karacabey’de yılın ilk domates fidesi ekimleri yapıldı

Karacabey’de yılın ilk domates fidesi ekimleri yapıldı

Paylaş
Karacabey’de yılın ilk domates fidesi ekimleri yapıldı

Karacabey’de yılın ilk domates fidesi ekimleri yapıldı

Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa), (DHA)-BURSA’da Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçede başlayan domates ekimleri nedeniyle bayram tatilinde çiftçilerle bir araya geldi. Üreticileri tarlada ziyaret eden Özkan, Yenisarıbey Mahallesinde yılın ilk domates fidesi ekimlerine katıldı. 
Salçalık domateste Türkiye’nin ihtiyacının yüzde 40’ının karşılandığı Karacabey ovasında domates ekimleri başladı. Bayram tatilinde başlayan ekimlere katılan Belediye Başkanı Ali Özkan, çiftçileri tarlada ziyaret ederek hem sohbet etti hem de hayırlı bir sezon olması temennisinde bulundu. Özkan yaptığı açıklamada, “Üreten çiftçilerimiz, müstahsillerimiz, mahsullerini yetiştirmek için ‘bir gün bir seneye bakar’ düsturundan hareketle, bayramda da tarlada icraatlarına devam ediyor. Yenisarıbey Mahallelimizde Semih Bektaş kardeşimizin domates ektiği arazideyiz. Öncelikle kendilerine kolaylıklar, tüm üreticilerimize bol kazançlı bir sene diliyorum. ‘Tarımın başkenti’ Karacabey ovasında tarımsal faaliyetler devam etmekte. Salçalık domatesin Türkiye’deki yüzde 40’ı Karacabey’in verimli topraklarında yetişiyor. Burada yetiştirilen domatesler, Karacabey’imizde kurulu olan salça fabrikalarımıza gönderiliyor, işleniyor ve elde edilen salçalar hem iç pazarda hem dış pazarda ihracatı yapılarak pazarlara arz ediliyor. Tabi bu yıl hepimizin bildiği gibi dünyada pandemi halen sürüyor. Küresel anlamda tedarik noktasında sıkıntı var. Temennimiz hem Karacabey çiftçisi hem ülkemiz çiftçisi olumsuz şartlarla karşılaşmadan, hayırlı ve bereketli bir sezon geçirirler. Sezon sonunda emeklerinin, beklentilerinin karşılığını ziyadesiyle alırlar. Allah onlardan razı olsun, yar ve yardımcıları olsun. Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Bu noktada da devlet-millet olarak birbirimize kenetlenmemiz gerekiyor. Bu işler hem ticari faaliyet hem de milli bir faaliyet” dedi. 
Çiftçi Semih Bektaş da “120 günlük bir serüvenin ilk başlangıç günündeyiz. Zor bir yıl. Maliyetler açısından, yüksek girdili bir yıl. Allah hepimizin sonunu hayır etsin, inşallah muvaffak oluruz.
Ağustosun 10’u gibi hasat başlar. Kazasız, belasız bir sezon geçirmek dileğiyle” diye konuştu. 
YENİ DOĞMUŞ KUZU İLGİ ODAĞI OLDU
Özkan’ın çiftçi ziyaretleri sırasında karşısına çıkan koyun ve yanında yeni doğmuş kuzusu ise neşeli anların yaşanmasına neden oldu. Özkan, koyunun sahipleriyle bir araya gelerek kuzuyu sevdi. Özkan, “Yenisarıbey Mahallemizde araziyi dolaşırken, yeni doğmuş bir kuzuya rastladık, annesiyle beraber. 1 saatlik bir kuzu. Maşallah çok güzel bir ana tanıklık ediyoruz. Karacabey Merinosu, yine ilçemize has olan bir ırk. Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin bu türe ilgisinin olması sevindirici” dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı