Karacabey Karacabey’in aromatik bitki potansiyeli masaya yatırıldı

Karacabey’in aromatik bitki potansiyeli masaya yatırıldı

Paylaş
Karacabey’in aromatik bitki potansiyeli masaya yatırıldı

Karacabey’in aromatik bitki potansiyeli masaya yatırıldı

Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa),(DHA)-BURSA'da Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Semih Polat’ı ziyaret etti. Görüşmede, ilçenin önemli tarımsal ürünleri ve aromatik bitkiler üzerine planlanan çalışmalar değerlendirildi.
Ziyarette ilçenin tarım potansiyeli değerlendirildi. Belediye Başkanı Özkan, Büyükşehir Belediyesi Tarım Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Semih Polat’a özellikle aromatik bitkiler alanındaki projeler hakkında bilgi verdi. İlçede defne, ıhlamur gibi ürünlerin yanı sıra aromatik bitki alanında da farklı projelerin hayata geçtiğini ve bunları belediye olarak desteklediklerini ifade eden Özkan, “Karacabey’de tıbbi ve aromatik değere sahip bitkilerin yetiştirilerek, belediye bütçesine katkı sağlanmasını, elde edilen verim ve deneyimler ışığında belediyemiz öncülüğünde, bölgedeki çiftçilerin de üretime teşvik edilerek, kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza ek bir gelir elde ettirilmesini amaçlıyoruz. Bununla ilgili çeşitli adımlar da attık. Öğretmenler Parkı içerisinde 10 dönüm alanda lavanta ekimini Park Bahçeler Müdürlüğümüzce gerçekleştirdik. Ayrıca yine ekonomik getirisi ve besin değeri yüksek olan ejder meyvesi ile bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kalp damar hastalıkları, soğuk algınlığı, kanser gibi hastalıkları önlemesi başlıca özellikleri arasında yer alan aronya meyvesinin yetiştirilmesine de tesislerimizde başlandı” dedi.
Karacabey’in çeşitli üretim değerleri olduğuna vurgu yapılan görüşmede, tarım alanında Tarım Peyzaj A.Ş. ile ortaklaşa yapılabilecek çalışmalar da konuşuldu. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı