Merkez Yıldırım’da ‘Anadolu Kültür Şöleni’ programları başladı

Yıldırım’da ‘Anadolu Kültür Şöleni’ programları başladı

Paylaş
Yıldırım’da ‘Anadolu Kültür Şöleni’ programları başladı

Yıldırım’da ‘Anadolu Kültür Şöleni’ programları başladı

Gökhan ÖZHAN/BURSA, (DHA)-BURSA’da Yıldırım Belediyesi ve Bingöllüler Derneği paydaşlığında, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında ‘Anadolu Kültür Şöleni Bingöl Gecesi’ programı düzenlendi.
Yıldırım Belediyesi, ‘Anadolu Kültür Şöleni’ programlarının ilkini Bingöl kültürünün tanıtımı ile başlattı. Etkinliğe Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, meclis üyeleri, Bingöllüler Derneği yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Bingöl’ün yaşam tarzının, örf, adet ve geleneklerinin, turizm ve tarihi kültürünün katılımcılara aktarıldığı etkinlikte 10 kişilik öğretmen grubunca kurulan Şehr-i Bingöl Tiyatro Ekibi, Moliere'in Hastalık Hastası adlı ünlü oyununu Zazaca perdeye taşıdı. Asıf İlbaş konseriyle devam eden program Bingöl yöresel halk oyunları ile sona erdi. 
Yıldırım Belediyesi, her hafta bir şehrin kültürünü ilçe sakinlerine tanıtıp, bilgilenmelerine katkı sunmayı hedefliyor. Yıldırım’ın Türkiye'nin bütün renklerini, güzelliklerini bünyesinde barındıran bir ilçe olduğunu belirten Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Tüm hemşehrilerimi her hafta düzenleyeceğimiz ‘Anadolu Kültür Şöleni’ programlarımıza davet ediyorum. Böylesi programlar illerin zenginliklerini, el emeklerini, farklı eserlerini tanıtabileceği fırsatlardır” diye konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı