Nilüfer Kentten kırsala kadın emeği sergisi

Kentten kırsala kadın emeği sergisi

Paylaş
Kentten kırsala kadın emeği sergisi

Kentten kırsala kadın emeği sergisi

Hasan BOZBEY/BURSA,(DHA)-BURSA Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) üyelerinin kentten kırsala kadar yaşamın her alanında kadın emeğini fotoğraf kareleriyle yansıttığı “El Emek Kadın” fotoğraf sergisi, Konak Kültürevi’nde izlenime açıldı.

Nilüfer Belediyesi, önemli bir sergiye evsahipliği yapıyor. Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (BUFSAD) toplumun her kesiminden kadın emeğini yansıtan fotoğraf sergisi, Konak Kültürevi’nde izlenime açıldı. Küratörlüğünü Fahrettin Beceren ile Gökhan Sarısakal’ın yaptığı ve BUFSAD’ın 36 kadın üyesinin çalışmalarının yer aldığı “El Emek Kadın” fotoğraf sergisi ilk günden büyük ilgi gördü. Bursa Vali Yardımcısı Şeref Aydın, BUFSAD Başkanı Serpil Savaş, BUFSAD üyeleri ve çok sayıda sanatseverin katıldığı serginin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, BUFSAD’ı önemsediklerini ve iyi bir paydaş olduklarını belirtti. Başkan Turgay Erdem, çalışmalarından dolayı BUFSAD üyelerini kutladı.

Uzun bir aradan sonra fotoğraf sergilerinde yüz yüze olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren BUFSAD Başkanı Serpil Savaş da, bu imkanı veren Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür etti. “El Emek Kadın Fotoğraf Sergisi”nin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu dile getiren Savaş, sergi hakkında bilgiler verdi. BUFSAD üyesi 36 kadının çalışmalarının yer aldığı sergiyle kadına şiddet olaylarına dikkat çekmek istediklerini belirten Serpil Savaş, “Günden güne artarak hepimizi derinden üzen kadına şiddet olayları için bir şeyler yapmak istedik. Bunu, şiddet odaklı çalışmalarla ifade etmektense, kadının toplumdaki emeğini vurgulayarak dikkat çekmek istedik. Tarım kültüründen kent kültürüne kadar uzanarak, kendi gözümüzle, kadrajımızla anlatalım istedik. Bu çalışmaya değer katan kadın arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BUFSAD Başkanı Serpil Savaş, BUFSAD’ın 35. yılına özel çıkardıkları “Işığın Peşinde” isimli fotoğraf kitabını da, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e armağan etti. “El Emek Kadın” fotoğraf sergisi, 18 Kasım tarihine kadar Konak Kültürevi’nde izlenime açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı