Yıldırım Uyumayan Kütüphane 1 yaşında

Uyumayan Kütüphane 1 yaşında

Paylaş
Uyumayan Kütüphane 1 yaşında

Uyumayan Kütüphane 1 yaşında

Gökhan ÖZHAN/BURSA,(DHA)-BURSA'da Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nin 1’inci yılını kütüphanedeki gençlerle birlikte kutladı.

Yıldırım Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla ilçe sakinlerinin hizmetine sunduğu Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi, açıldığı 1 Şubat 2021’den bu yana 172 bin 590 gencin buluşma noktası oldu. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphane’nin birinci yılı nedeniyle düzenlenen organizasyonda, gençlerle bir araya geldi. Yılmaz'ın, misafirler ve müzisyenlerle birlikte kütüphane salonuna girmesiyle başlayan program kütüphanenin birinci yıl videosunun izlenmesiyle devam etti. Ardından okurlarla sohbet eden Başkan Oktay Yılmaz, gençlerden gelen soruları cevaplandırdı. Yaptığı konuşmada, gençliğe yapılan hizmetlerin geleceğe yapılan yatırımlar olduğunu açıklayan Belediye Başkanı Yılmaz, "Açıldığı günden bu yana Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphane'mize gençlerimizin yoğun teveccühü oldu. 365 gün 24 saat gençlerimize ders çalışma, araştırma imkânı ve kitap okuma hizmeti sunduğumuz Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphane'miz, bir yıl içinde 172 bin 590 gencimizi ağırladı. İlçemizin büyük bir ihtiyacına cevap veren kütüphanede, gençlerimizin bizlere olan taleplerini de dinleme imkânı buluyoruz. Bu kapsamda gelen yoğun talep üzerine 19 Mayıs'ta Yıldırım'ın ikinci büyük kütüphanesini de Yıldırımlı kitapseverlerin hizmetine açacağız. Hep birlikte ilçemiz adına önemli hizmetleri bir bir hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

Program, Başkan Yılmaz’ın, kütüphaneyle ilgili sorular yönettiği gençler arasında doğru cevap verenlere hediyelerini dağıtmasıyla sona erdi.

Yıldırım Belediyesi’nin, kolay lokasyonu, özel ikramları, zengin kitap çeşidi ve konforlu ortamı ile Bursa’nın dört bir yanından gelen gençleri kucakladığı Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphane, misafirlerine ders çalışma, kitap okuma ve araştırma yapma imkânı sunarken, verdiği ücretsiz eğitimler ile de gençlerin geleceğe emin adımlarla hazırlanmasına katkı sağlıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı