Biga Biga Belediyesi’nde E-İmar ve Kent Rehberi dönemi

Biga Belediyesi’nde E-İmar ve Kent Rehberi dönemi

Paylaş
Biga Belediyesi’nde E-İmar ve Kent Rehberi dönemi

Biga Belediyesi’nde E-İmar ve Kent Rehberi dönemi

ÇANAKKALE’nin Biga ilçe Belediyesi tarafından hayata geçirilen E-İmar ile Kent Rehberi projesi, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve firma yetkilileri tarafından tanıtıldı.

Biga Belediyesi’nde kullanıma sunulan E-İmar ile Kent Rehberi uygulamalarıyla oluşturulan Akıllı Kent Otomasyon Sistemi, vatandaşa hizmet vermeye başladı. Projenin tanıtım toplantısı Biga Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Şirin Turan ile firma yetkilileri katıldı.

‘VATANDAŞLARIMIZ TEK TIK İLE İMAR DURUMUNU SORGULAYACAK’

Bir seçim vaadini daha yerine getirdiklerini belirterek, proje hakkında bilgi veren Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Gelişen ve büyüyen Biga ile ilgili teknolojik anlamda da dönüşümü devam ettirmeye gayret ediyoruz. Biga Belediyesi olarak vatandaşların imarla olan işlemlerini kolaylaştıracak olan E-İmar uygulamasını hayata geçirmiş oluyoruz. Teknoloji dostu belediyecilik anlayışıyla sürdürülebilir gelişimi esas alarak ilçemizde yaşayan vatandaşların pandemi dönemi ve sonrası için kolaylık sağlamak amacıyla imarla olan işlemlerin internet üzerinden yapılabilmesi için E-İmar uygulamasını başlattık. Bu uygulamanın çevre ilçelerdeki belediyelerimize örnek bir çalışma olmasını temenni ediyoruz. Buradaki temel amacımız özellikle pandemi döneminde vatandaşların belediyeye gelmeden hizmete ulaşmasını sağlamaktır. Bu sistemle Türkiye’nin neresinde olursa olsun insanlar bilgisayarları, tabletleri, telefonları üzerinden online bir şekilde arsalarının, taşınmazlarının imar durumunu sorgulayabilecekler. Vatandaşlarımız tek tık ile erişim sağlayabilecekleri E-İmar uygulamasına Belediyemiz internet sitesi üzerinden ulaşabilecekler” dedi.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı