Gelibolu Gelibolu'da Atatürk anıldı

Gelibolu'da Atatürk anıldı

Paylaş
Gelibolu'da Atatürk anıldı

Gelibolu'da Atatürk anıldı

ÇANAKKALE'nin Gelibolu ilçesinde, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81'inci yılında törenle anıldı.

Anma programı, 2. Kolordu Komutanlığı Karargah Binası önündeki Atatürk Anıtı’na saat 09.00’da Kaymakam Hakan Kılınçkaya, 2. Kolordu Komutanlığı'nı temsilen 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Erdin ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar tarafından çelenk sunumuyla başladı. Saat 09.05’te ise, siren sesi ile birlikte 2 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi, ardından İstiklal Marşı okundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programının ikinci kısmı ise, saat 09:30’da Gelibolu İlçe Milli Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Gelibolu Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Serpil Koşal tarafından yapıldı. Koşal konuşmasında, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 81'inci yıldönümünde anmak ve onun mirasına olan minnettarlığımızı ifade etmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Atatürk, yaşamını milletine adayan, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan eşsiz bir lider, mümtaz bir devlet adamı, büyük bir komutandır" dedi.

Konuşmanın ardından Gelibolu Fen Lisesi öğrencisi Özlem Onat, şiir okudu. 2. Kolordu Komutanlığı tarafından görevlendirilen Yüzbaşı İsmail Kısa tarafından, Atatürk ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Sunumdan sonra Fen Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından türküler seslendirildi.

Anma programı, Gelibolu Fen Lisesi öğrencileri tarafından 10 Kasım oratoryosunun sergilenmesiyle son buldu.

Doğan ZELOVA/GELİBOLU(Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı