Denizli Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 91'inci yıldönümü kutlandı

Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 91'inci yıldönümü kutlandı

Paylaş
Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 91'inci yıldönümü kutlandı

Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 91'inci yıldönümü kutlandı

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)-GAZİ Mustafa Kemal Atatürk Denizli'ye gelişinin 91'inci yıldönümü törenle kutlandı. Milli mücadelede ilk kıvılcımı yakan şehirlerden biri olan Denizli'nin Kurtuluş Savaşı'nda da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yanı başında güçlü bir şekilde yer aldığını vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Denizli'miz her zaman vatanına, bayrağına sahip çıkmıştır" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 91'inci yıldönümü dolayısıyla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda töreni düzenlendi. Törene Denizli Vali Vekili Mehmet Okur, CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ergüvenç Süleyman Erdemir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Tam 91 yıl önce Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Denizli'mizi ziyaret etmiş, şereflendirmiştir. Denizli'miz onu coşkuyla karşılamış ve onurlanmıştır. Milli mücadelede her şeyini ortaya koyan, ilk kıvılcımı yakan şehirlerden birisi olan Denizli, Kurtuluş Savaşı'nda da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vermiş olduğu mücadelede yanı başında ve güçlü bir şekilde yer almıştır. Denizlimiz her zaman vatanına, bayrağına sahip çıkmıştır" dedi.

'GURURUNU YAŞIYORUZ'

Denizli Vali Vekili Mehmet Okur ise, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Denizli'ye teşriflerinin gururunu yaşadıklarını söyledi. Okur, "Denizli halkının Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e gösterdiği coşku seli, bir şehrin, bağımsızlık sevdasının tüm dünyaya haykırışı olmuştur. Denizli kurtuluş günü olmayan, ecdadımız bu toprakları vatan yaptıktan sonra buraya düşman askerlerinin postallarının değmesine bir daha asla müsaade etmemiş, emanetine dünya durdukça, kanının son damlasına kadar sahip çıkacak iman ve inançlı insanların yaşadığı bir şehirdir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu. Atatürk Koşusu ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Programın ardından, Turan Bahadır Sergi Salonu'nda Atatürk'ün Denizli'ye ziyareti ile ilgili fotoğraf ve resimlerinin bulunduğu serginin açılışı gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı