Denizli Denizli Büyükşehir ile PAÜ arasında sokak hayvanları için protokol

Denizli Büyükşehir ile PAÜ arasında sokak hayvanları için protokol

Paylaş
Denizli Büyükşehir ile PAÜ arasında sokak hayvanları için protokol

Denizli Büyükşehir ile PAÜ arasında sokak hayvanları için protokol

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)-Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), sokak hayvanları için protokole imzaladı. Protokolle, 'Can Dostlarımız PAÜ'lü Gençler ve Büyükşehirle El Ele' projesi kapsamında kampüste bulunan sokak hayvanlarına tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verileceği bildirildi.

Pamukkale Üniversitesi kampüsündeki sokak hayvanlarını tedavi ve rehabilitasyonları için Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi arasında protokol imzalandı. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki protokol imza törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve öğrenciler katıldı. Rektör Prof. Dr. Kutluhan, kampüs içinde de sokak hayvanları bulunduğunu, göreve başladığı günden beri onları yakından takip ettiklerini söyledi. Bu takibin daha nitelikli, duyarlı ve itinalı olması için atılacak imzaların çok önemli olacağını ifade eden Prof. Dr. Kutluhan, protokolün şimdiden hayırlı olmasını diledi. Başkan Zolan'ın sokak hayvanları konusundaki katkılarının PAÜ tarafından takdirle karşılandığını belirterek, kendisine teşekkür eden Prof. Dr. Kutluhan, sokak hayvanları için ar-ge çalışmaları, mama üretimi gibi her türlü projeye imkan sağlayacaklarını, bunun için Teknokent'in, bilimsel araştırma projelerinin hazır olduğunu kaydetti. Rektör Kutluhan, "Çünkü sokak hayvanları için ne yapsak azdır. Onların verdiği sevgiyi anladıktan sonra onlardan vazgeçme şansınız yok" diye konuştu.  
Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak uzun yıllardan beri sokak hayvanları için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Osman Zolan da "Türkiye'de örnek diyebileceğimiz Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nı inşa ettik. Artık sokak hayvanlarımız hastalandığında, yaralandığında, tedaviye ihtiyaç duyduğunda veterinerlerimiz ve tıbbi cihazlarımızla merkezimizde tedavi etmeye çalışıyoruz. Kampüs içinde de can dostlarımız var. Onlara da birlikte sahip çıkacağız. Bunun ötesinde sevgili gençlerimizi de sokak hayvanlarımızla buluşturmamız gerekiyor. Hayvanlar çok duygusal, sahiplenirken iyi düşünülmesi gerekiyor. Sahiplenmek istiyorsanız Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezimize gelebilirsiniz. Orada çok güzel canlarımız var. Eğer kararınız değişirse tekrar bize teslim edebiliyorsunuz. Yeniden sokağa atılmaması, terk edilmemesi için böyle bir uygulamaya geçtik" dedi.
Konuşmaların ardından 'Can Dostlarımız PAÜ'lü Gençler ve Büyükşehirle El Ele" protokolü Başkan Zolan ve Prof. Dr. Kutluhan tarafından imzalandı. İmza töreninin ardından Başkan Osman Zolan, köpek kulübesi ve mama istasyonu sertifikalarını akademisyenlere teslim etti. Başkan Zolan, Rektör Prof. Dr. Kutluhan'a PAÜ'nün sahiplendiği 'Zeytin' adlı köpeğin kimlik kartını teslim ederek onunu sevip, hatıra fotoğrafı çektirdi.  
(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı