Denizli Denizli'de 6 bin dekar mera alanında ıslah çalışması başlatıldı

Denizli'de 6 bin dekar mera alanında ıslah çalışması başlatıldı

Paylaş
Denizli'de 6 bin dekar mera alanında ıslah çalışması başlatıldı

Denizli'de 6 bin dekar mera alanında ıslah çalışması başlatıldı

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)- DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, 4 ilçedeki 6 bin dekar alanda mera ıslah çalışması başlattı. Toplamda 11 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvanın yararlanacağı proje ile mera veriminin arttırılması ve besici yem giderlerinin en aza indirilmesi hedeflendiği bildirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 4 ilçedeki yaklaşık 6 bin dekar mera alanında ıslah çalışması başlattı. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğinde yaptığı Tavas ilçesinin Kızılca ve Solmaz mahalleleri, Bozkurt ilçesinin İnceler Mahallesi, Çardak ilçesinin Gölcük Mahallesi ve Çivril ilçesinin İshaklı Mahallesi Mera Islah Projesi ile 35 bin kilogram gübre ile mera alanları ıslah edilecek. Denizlili üreticilerin hayvanlarını yetiştirmede en temel ihtiyaçları olan kaliteli kaba yemin en ucuz şekilde teminini sağlanması hedeflenen projeden 794 hayvancılık işletmesine ait 8 bin 738 küçükbaş ile 2 bin 221 büyükbaş hayvanın yararlanacağı belirtildi.
Bitki vejetasyonu, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasını ve geliştirilmesini sağlayarak sürdürülebilir mera kavramının geliştirilmesi amaçlanan proje ile mera verimi artırılarak besici yem giderleri en aza indirilecek. Islah projesi ilk olarak Çivril ilçesinin İshaklı Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 2 bin dekarlık mera alanında başladı. İshaklı Mahallesi Muhtarı Selahattin Aydoğmuş, gübre fiyatlarının bu yıl çok arttığını, ıslah çalışmasının hayvan üreticilerine büyük katkı sağlayacağını söyledi.  
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin sanayi ve turizmin yanında bir tarım ve hayvancılık şehri olduğunu belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticimizin, çiftçimizin yanında olduk, bundan sonra da olmaya da devam edeceğiz. Çünkü kırsalla uğraşan vatandaşlarımıza yönelik yaptığımız bu destekler yine Denizli'mize kazanç olarak dönecek" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı