Denizli Denizli'de kadınlar Ata'nın huzurunda

Denizli'de kadınlar Ata'nın huzurunda

Paylaş
Denizli'de kadınlar Ata'nın huzurunda

Denizli'de kadınlar Ata'nın huzurunda

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)-DENİZLİ'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, kadınlar Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlediği etkinlikte bir araya gelerek, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda bir araya geldi. Çelenk sunma törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, kadın meclisi yürütme kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen'in Atatürk Anıtı'na çelenk bırakması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.
1857 yılında Amerika'da 129 kadının yaşamını yitirmesi ile başlayan 8 Mart'ın tarihsel sürecini anlatan Kadın Meclisi Başkanı Özen yaptığı konuşmada, "Bizler ülkemiz ve vatanımız için çalışacağız. Çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız. 21. yüzyılda artık kadın-erkek değil insan var. Bugün ben bir avukat olarak sizlere seslenebiliyorum. Bir doktor hanım karşımda duruyor. Bir kadın başkanım karşımda duruyor. Biz her yerdeyiz. Öğretmeniz, işçiyiz, emekçiyiz. Biz artık eşitlik peşinde koşmuyoruz. Biz artık eşlerimizle, dostlarımızla, arkadaşlarımızla hep yan yana yürümek istiyoruz" diye konuştu.
Törenin sona ermesinin ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına, belediyede görev yapan kadın çalışanları ziyaret ederek kırmızı karanfil hediye etti.

(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı