Denizli Eski Rektör Fazıl Necdet Ardıç, Denizli Tabip Odası başkanı adayı oldu

Eski Rektör Fazıl Necdet Ardıç, Denizli Tabip Odası başkanı adayı oldu

Paylaş
Eski Rektör Fazıl Necdet Ardıç, Denizli Tabip Odası başkanı adayı oldu

Eski Rektör Fazıl Necdet Ardıç, Denizli Tabip Odası başkanı adayı oldu

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)-DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi eski rektörü Fazıl Necdet Ardıç, Denizli Tabip Odası başkanlığına aday oldu.  Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında hedeflerini açıklayan Ardıç, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet karşısında hukuki olarak mücadele edeceklerini söyledi.

Denizli Tabip Odası genel kurula gidiyor. Odada seçimler 26-27 Nisan'da gerçekleştirilecek. Oda başkanlığına Çağdaş Hekimler Grubu adına Pamukkale Üniversitesi eski rektörü Fazıl Necdet Ardıç aday oldu. Ardıç'ın yönetim kurulu listesinde Belkıs Sınık, Ali Ersin Zümrütbaş, Simay Kaya, İsmail Sayar, Lale Özdel ve Bahri Kasal yer aldı. Odanın eski başkanları Meral Alten ve Gökhan Önem ile iki dönem görev yaptığı için tekrar aday olamayan mevcut başkan Rıza Hakan Erbay da Ardıç'a destek verdiklerini açıkladı. Ardıç'ın karşısına şu ana kadar rakip çıkmadı.

Ardıç, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında hedeflerini açıkladı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet karşısında hukuki olarak mücadele edeceklerini belirten Ardıç, "Emekli hekimlerin özlük haklarını geliştirmek için çalışacağız. Sağlık arayan, sağlık hizmeti veren ve bu hizmeti yöneten bütün sivil toplum örgütleri, yerel ve merkezi yönetim temsilcileri ile açık iletişim kuracağız, çözümler üreteceğiz" diye konuştu.
Denizli Tabip Odası genel kurulunda yaklaşık bin 100 üyenin oy kullanacağı belirtildi. İki gün sürecek genel kurulun ikinci gününde oda organları seçilecek. Hekimler 7 kişilik yönetim kurulu, 7 kişilik Türk Tabipler Birliği kongre üyelerini, 5 kişilik onur kurulu üyelerini ve 3 kişiden oluşan denetleme kurulunu seçecek.
(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı