Denizli Evi yanan aileye Sevgi Eli sahip çıktı

Evi yanan aileye Sevgi Eli sahip çıktı

Paylaş
Evi yanan aileye Sevgi Eli sahip çıktı

Evi yanan aileye Sevgi Eli sahip çıktı

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)- DENİZLİ'de geçen hafta elektrik kontağından çıkan yangında bütün eşyaları yanan ve evleri zarar gören Gümüşten ailesine Büyükşehir Belediyesi'nin yardım kuruluşu olan Sevgi Eli sahip çıktı. Gümüşten ailesi, yeni kiralanan ve eşyalarla donatılan evlerini yerleştirildi.

Yangın, Anafartalar Mahallesi'nde 25 Ocak'ta meydana geldi. Elektrik kaçağından çıktığı belirlenen yangın kısa sürede bütün evi sardı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangında Veli Gümüşten'e ait ev ve eşyalar yanarak zarar gördü. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın durumu haber vermesi üzerine aynı gün harekete geçen Büyükşehir Belediyesi'nin yardım kuruluşu Sevgi Eli, evsiz kalan aileye umut oldu. Tüm eşyaları ile birlikte evleri yanan aileyi, Sevgi Eli ekipleri hayırseverlerin bağışladığı eşyalarla donatılan ve aynı mahallede kiralanan eve yerleştirdi. Kış günü evsiz kalan Gümüşten ailesi kısa sürede sıcak bir yuvaya kavuşmanın sevincini yaşadı.
Olayı haber alır almaz Afyonkarahisar'dan oğlunun yanına gelen Veli Gümüşten'in babası Canpolat Gümüşten, çocuklarına sahip çıkan Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Osman Zolan'a teşekkür etti. Baba Gümüşten, "Oğlumun evi yandı. Ben gelmeden Sevgi Eli geldi. Bu gibi kurumların çoğalmasını ve yardımların devam etmesini dilerim" diye konuştu.
Yangına tanık olan komşu Ramazan Baydemir ise "İtfaiye ekipleri gider gitmez, daha ailenin babası gelmeden, itfaiye ekipleri kendi yerine varmadan Büyükşehir Sevgi Eli yardıma geldi. Bu olay bizi çok mutlu etti. Aileye 'biz buradayız' denildi. Her şey için teşekkür ederiz" dedi.


Talihsiz olayı yaşayan Gümüşten ailesine geçmiş olsun mesajını ileten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yangında herhangi bir can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı