Diyarbakır Bağlar Belediyesi'nden yerli aşı Turkovac'a bilboardlı destek

Bağlar Belediyesi'nden yerli aşı Turkovac'a bilboardlı destek

Paylaş
Bağlar Belediyesi'nden yerli aşı Turkovac'a bilboardlı destek

Bağlar Belediyesi'nden yerli aşı Turkovac'a bilboardlı destek

DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR'ın Bağlar ilçe Belediyesi'nce hazırlanan biloboardlarla yerli aşı Turkovac'a destek verildi.
Bağlar Belediyesi'nce hazırlanan billboardlarla Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) işbirliğiyle geliştirilen yerli Kovid-19 aşısı Turkovac'a destek verildi. Aşı olacaklara yerli aşıya yönelmeleri çağrısı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarının da kullanıldığı billboardlarda, "Biz bu memleketin bilim insanlarıyla başardık, başarıyoruz, başaracağız. Bilimin yanındayız" gibi ifadeler kullanıldı.
Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde koronavirüs salgını ile başarılı bir mücadele ortaya koyduğunu belirten Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Türkiye'deki bilim insanları çok önemli bir başarıya imza attı. Ülkemiz gerek savunma sanayi gerekse ilaç sanayisinde attığı kararlı adımlar ve mücadele ile hak ettiği yere geliyor. Bilim insanlarımız çok önemli buluş ve icatlara imza atarak hem milletimizin hem insanlığın hizmetine sunuyor. Yerli ve milli aşımız Turkovac bu başarının ürünüdür. Biz de belediye olarak halkımızın aşı olma bilincini ve yerli aşımızı tercih ederek sahip çıkmaları konusunda teşvik etmek amacıyla bu çalışmayı yaptık" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı