Diyarbakır Dicle ilçesinde su sorununa çözüm

Dicle ilçesinde su sorununa çözüm

Paylaş
Dicle ilçesinde su sorununa çözüm

Dicle ilçesinde su sorununa çözüm

DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Dicle ilçesinde yeni açtığı sondaj ile su sorununu çözüme kavuşturdu.
DİSKİ Genel Müdürlüğü, ilçelerde su sorununa kalıcı çözümler sunmak amacıyla projeler üretmeye devam ediyor.DİSKİ, Dicle ilçesinde yaptığı sondaj çalışmasıyla debisi saniyede 23 litre su sağlayan kuyu açtı. Açılan kuyu ile ilçe merkezine su katkısı sağlanacak.
DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Dicle ilçesine verilen su miktarının ilçe nüfusuna fazlasıyla yetecek miktarda olmasına rağmen kaçak kullanımlar ve bahçe sulaması gibi nedenlerden suyun israf edildiğine dikkat çekti. Tutşi, "DİSKİ olarak mağduriyet yaşanmaması için tüm tedbirlerimizi alarak sondaj çalışması başlattık. Buradaki suyu, Dicle ilçe merkezine vereceğiz. Sondajdan çıkarılan su, Dicle'nin su ihtiyacına katkı sunacak. Sondajda sorun olmaması için teknik olarak tüm önlemlerimizi aldık. Dicle ilçemizin sağlıklı ve yeterli suya kavuşması için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı