Diyarbakır DİSKİ Genel Müdürü Tutşi: Diyarbakır’ın 50 yıllık su sorununu çözüyoruz

DİSKİ Genel Müdürü Tutşi: Diyarbakır’ın 50 yıllık su sorununu çözüyoruz

Paylaş
DİSKİ Genel Müdürü Tutşi: Diyarbakır’ın 50 yıllık su sorununu çözüyoruz

DİSKİ Genel Müdürü Tutşi: Diyarbakır’ın 50 yıllık su sorununu çözüyoruz

Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kentin altyapısını güçlendirmek için 2021’de 16 büyük projeyi hayata geçirdi. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Diyarbakır’ın su kirliliğinin önüne geçeceklerini ve kentin 50 yıllık su sorununu çözeceklerini söyledi.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Diyarbakır genelinde 2021’de gerçekleştirdikleri ve 2022’de hayata geçirecekleri çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı. İçme ve kullanma suları için boru hatları döşediklerini ve kanalizasyon yolları inşa ettiklerini aktaran Tutşi, arıtma tesisleri, enerji üretim ve temin merkezleri, depolar, barajlarla bu yatırımların doğru yönetilmesi için yer üstünde teminine ve korunmasına çalıştıklarını vurguladı.  Tutşi, şöyle konuştu:

“Tüm su kaynaklarımızdan aldığımız suyu tesislerimizde arıtıyor,  hemşehrilerimizin musluklarından temiz ve kesintisiz içme suyunun akmasını sağlıyoruz. Su, dünyanın ve Türkiye’nin insanlığa oranla kıt kaynakları arasında; toprağın bereketi, canlıların yaşam alanı, insanın özü ve olmazsa olmaz gereksinimi. Dolasıyla böylesine hayati ve günlük bir ihtiyacın en sağlıklı şekilde karşılanması DİSKİ’nin asli vazifesi. Ancak su meselesi yalnız bugünün değil, geleceğin de aynı derecede hayati meselesi.”

‘MODERN ARITMA TESİSİ İNŞAAT ETTİK’

Son 2 yılda yaptıkları tüm işlemlerle Diyarbakır’ın suyunu en doğru biçimde yönetilmesini sağlamak ve sürdürebilir bilinci oluşturmak gibi bir vizyonlarının olduğuna değinen Tutşi, bu bilinçle içme suyu şebekeleri döşediklerini, modern arıtma tesisleri inşa ettiklerini ve kanalizasyon sistemiyle kentin göz bebeği Dicle Nehri’ni temiz tutuklarını iletti.  Tutşi, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: 

“Devletimiz de; Diyarbakır’ımızın su kaynaklarını korumak ve geliştirmek adına yapımı bu yıl tamamlanacak Silvan Barajı başta olmak üzere; 7 barajı daha Diyarbakır’ın bugününe ve geleceğine armağan ediyor. Su hazinemiz, DİSKİ’nin kaynakları, tüm bu yatırımlar; Diyarbakır’da yaşayan 1 milyon 800 bin insanın ortak kaynağı. Arıtma tesislerimiz, köylere açtığımız kuyularımız, mevcut 6 barajımız. İnsanımızın ortak varlıkları. Ancak sadece bugün burada yaşayanların değil, bugün doğan ve yarın doğacak her bir hemşehrimizin de ortak varlıkları, geleceğin su teminatı.”

Tutşi, su kaynaklarının yönetiminde her bir aboneyi paydaş olarak gördüklerini aktararak, 2021’de 16 büyük projeyi Diyarbakır’a kazandırdıklarını söyledi.

Diyarbakır’ın su kirliliğinin önüne geçeceklerini ve Diyarbakır’ın 50 yıllık su sorununu çözeceklerini bildiren Tutşi, tamamlanan ve devam eden 550 milyon TL yatırımlarla Diyarbakır’da su yönetimi için yeni bir bakış açısı inşa edeceklerini ifade etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı