Ergani Ergani Belediyesi'nde öğrencilere 'Çevreci Çocuk Eğitim Seti'

Ergani Belediyesi'nde öğrencilere 'Çevreci Çocuk Eğitim Seti'

Paylaş
Ergani Belediyesi'nde öğrencilere 'Çevreci Çocuk Eğitim Seti'

Ergani Belediyesi'nde öğrencilere 'Çevreci Çocuk Eğitim Seti'

Esat TAŞTEKİN/ERGANİ(Diyarbakır),(DHA)- DİYARBAKIR'ın Ergani Belediyesince 1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri dolayısıyla, 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında öğrencilere 'Çevreci Çocuk Eğitim Seti' verildi.
Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan, 1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Şehit Birol Öztekin Ortaokulu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında da öğrencilere 'Çevreci Çocuk Eğitim Seti" dağıtıldı. Öğrencilerle sohbet eden Karaaslan, doğayla uyumlu daha temiz ve daha yeşil bir yaşam için neler yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulundu. Karaaslan, çevreye verilen zararları önlemek için her türlü sosyal sorumluluk çalışmasının içinde olunması gerektiğini vurgulayarak, "Çevre duyarsızlığı sizlerin bilinci ve özeni ile çözüme kavuşabilir. Çevrenin bize verilmiş bir emanet olduğunu hiç unutmadan, çevremizi korumalı ve anne, baba, kardeş ve arkadaşlarımıza bunu anlatmalıyız. Eğitim setimizi okuduktan sonra çevremizdeki bireylere de önermeliyiz. 'Sıfır Atık Projesi' ve benzeri sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.
Hediyelerini alan öğrenciler de Kaymakam Karaaslan’a teşekkür ederek, "Çevre hepimizin, onu korumalıyız. Nasıl görmek istiyorsak öyle bırakmalı, zarar vermemek için kurallara uymalıyız" diye konuştu.(DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberin Devamı