Diyarbakır Hani'de kardan kapanan yollar açıldı

Hani'de kardan kapanan yollar açıldı

Paylaş
Hani'de kardan kapanan yollar açıldı

Hani'de kardan kapanan yollar açıldı

DİYARBAKIR, (DHA) - DİYARBAKIR ve çevresinde etkili olan kar yağışı sonrasında temizleme başlamalarının devam ettiği Hani ilçesinde belediye ekipleri yoğun mesai harcıyor. Belediye Başkanı İbrahim Lale, vatandaşların kardan etkilenmemesi için sokaktaki çalışmalarını devam ettirdiklerini söyledi.

Hani ilçe merkezindeki yollarda temizleme çalışması yapan ekipler, kırsal yerleşim yerlerine yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yapılan çalışmalarla kırsaldaki bütün yollar ulaşıma açılırken, buzlanmayı önlemek içinde tuzlama yapıldı. 1 grayder, 2 loder, 7 JSB kazıcı, 2 traktör, 4 kamyon ve 31 personelle ilçe merkezindeki kar temizleme çalışmalarını tamamlayarak ulaşımın normale dönmesini sağlayan Hani Belediyesi, yağıştan sonra gece oluşan buzlanma ve don tehlikesine karşı önlemlerini artırdı.

İlçe merkezinde sorun kalmadığını belirten Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, 16 araçlık ekiple kırsal bölgelere yoğunlaştıklarını, kar yağışının yeniden başlamasıyla açılan yolların yeniden kapanma riskinin bulunduğunu ifade etti. Başkan Lale, “Bir haftadan bu yana tüm ekiplerimizle seferber olmuş durumdayız. Arkadaşlarımızı büyük gayret ve fedakarlılıkla çalışıyor. İlçe merkezimizde tüm yollar temizlendi, don ve buzlanmaya karşı tuzlamalar yapıldı. Kırsalda kapanan tüm mahallelerimizin yolu açıldı. Bu gece yeniden tipi şeklinde başlayan kar yağışına karşı araçlarımız sahada. Yolları açmak için büyük çaba harcıyoruz. İnşallah kısa sürede bu işin üstesinden geleceğiz. Bize ilk günden itibaren araç ve ekipman desteği sunan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Vali Sayın Münir Karaloğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi. Belediye ekipleri sokaktaki hayvanlar içinde birçcok noktaya mama bıraktı.


Başkan Lale, ilçe merkezinde kapanan yolları açmak için İlçe Kaymakamı Abdullah Yüksel'le iş makinasının direksiyona geçti. Kar küreme aracıyla birlikte caddelerdeki karı temizleyen Lale ve Yüksel, daha sonra sahadaki çalışmaları yerinde denetledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı