Edirne Edirne'de, bayram öncesi trafikte 'kemer' uygulaması yapıldı

Edirne'de, bayram öncesi trafikte 'kemer' uygulaması yapıldı

Paylaş
Edirne'de, bayram öncesi trafikte 'kemer' uygulaması yapıldı

Edirne'de, bayram öncesi trafikte 'kemer' uygulaması yapıldı

Olgay GÜLER - Uğur AKAGÜNDÜZ / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Valiliği tarafından, Ramazan Bayramı öncesi trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla 81 ille eş zamanlı olarak 'emniyet kemeri' uygulaması yapıldı. Trafikte sürücü ve yolcuları emniyet kemeri takmaları konusunda uyaran Edirne Valisi Ekrem Canalp, "Hem aracın ön tarafında, hem de arka tarafında bulunan kişilerin seyahatleri esnasında emniyet kemerini takması hususunda artık toplumsal bir bilince erişiyoruz" dedi.

İçişleri Bakanlığı, 81 ile Ramazan Bayramı tedbirlerini içeren genelgeyi gönderdi. Genelgede Ramazan Bayramı'nda karayollarında sıkı trafik tedbirlerinin uygulanacağı belirtilerek, bayram tatili öncesi ve sonrasında 110 bin trafik ekibi ile 208 bin 900 personelin görev alacağı belirtildi. Tedbirler kapsamında Edirne'de, 81 ille eş zamanlı olarak vatandaşlar Ramazan Bayramı öncesinde trafikte emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıldı.

'TOPLUMSAL BİLİNCE ULAŞIYORUZ'

Kentin en işlek bölgesi Atatürk Bulvarı'nda gerçekleştirilen uygulamaya Edirne Valisi Ekrem Canalp de katıldı. Vali Canalp denetim sonrası yaptığı açıklamada, sürücünün yanı sıra yolcuların da emniyet kemeri takmasının önemine değindi. Canalp, "Şu bilince varmamız gerekiyor; aracın arka bölümünde yolculuk yapan insanların da, ön tarafta yolculuk yapan insanlar gibi emniyet kemerini takması son derece önemli. Bu, hem araç içerisindeki çarpışmalar esnasında araç içi yaralanmalar, hem de araç dışına savrulmalarda ön taraftaki yolcularla arka taraftaki yolcular arasında çok fark yok aslında. Dolayısıyla da hem aracın ön tarafında, hem de arka tarafında bulunan kişilerin seyahatleri esnasında emniyet kemerini takması ve bu hususta da artık toplumsal bir bilince erişiyor olmamız bizim açımızdan son derece kıymetli ve önemlidir" dedi.

'CAN KAYIPLARINI MİNİMAL DÜZEYE İNDİRMEK MÜMKÜN'

Emniyet kemerinin hayat kurtardığını hatırlatan Canalp, "Bugün burada da benim için en güzel noktalardan bir tanesi küçük bir evladımız, aracın arkasında seyahat ediyordu ve kendisi emniyet kemerliydi. Dolayısıyla da çocuklara yönelik daha önceki zamanlarda özellikle kırmızı düdükle yapmış olduğumuz bilinçlendirme çalışmalarının da ne kadar verimli olduğunu, iyi sonuçlar ortaya çıkarmış olduğunu görebiliyoruz. Bu bir süreçtir. Bu sürecin sonunda göreceğiz ki hem ön tarafta, hem arka tarafta yolculuk yapan insanlarımız artık emniyet kemerini araca bindiği zaman otomatik bir refleks olarak takmaya başlayacaklar. Bu da kazalardaki hem yaralanmaları, hem de can kayıplarını minimal düzeye indirmemize fayda sağlayacak" diye konuştu.(DHA)

 

Haberin Devamı