İpsala AK Parti İl Başkanı İba: Doludan zarar gören çiftçiler mağdur edilmeyecek

AK Parti İl Başkanı İba: Doludan zarar gören çiftçiler mağdur edilmeyecek

Paylaş
AK Parti İl Başkanı İba: Doludan zarar gören çiftçiler mağdur edilmeyecek

AK Parti İl Başkanı İba: Doludan zarar gören çiftçiler mağdur edilmeyecek

İPSALA(Edirne),(DHA)-AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve beraberindeki heyet İpsala ilçesinde doludan etkilenen Sarıcaali, Sultanköy ve Balabancık köylerini ziyaret etti. İba, doludan zarar gören çiftçilere gereken desteğin verileceğini söyledi.

Edirne’deki basın toplantısında bakanlık ile görüşerek Acil Afet Fonu’ndan konu ile ilgili destek isteyeceklerinin söyleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, toplantının ardından hasar tespit çalışmalarının yapıldığı bölgeye giderek üreticilerle birebir görüşme yaptı. Çiftçilerin sıkıntılarını ve taleplerini dinleyen İba, üreticilerin dolu nedeniyle yaşadığı mahsul kaybını gidermek için devletin gereken çalışmayı yapacağını ve her zaman üreticilerin yanında olduklarını ifade etti.

‘ÇİFTÇİLERİMİZİN YARALARININ SARILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’

Doludan etkilenen İpsala’nın köylerini ziyaret eden İba, Sarıcaali köyü ziyareti sırasında Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile telefon görüşmesi yaptı. Telefonda bölgedeki üreticilere seslenen ve geçmiş olsun dileklerini ileten Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, “Ne yazık ki yaşanan dolu felaketi sonrası birçok arazi zarar gördü. Ama endişe etmeyin. Arkadaşlarımız bölgede hasar tespit çalışmalarını yapıyorlar. Hasar tespiti bitince valilik kanalıyla Acil Afet Fonu’ndan destek isteyeceğiz. Diğer hasar gören yerlere ne sağlandıysa sizlere de o sağlanacaktır. Hepinize geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın. En kısa zamanda da bu sorunu çözeceğiz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin geçmiş olsun dileklerini çiftçilere ileten İba, dolu felaketinden zarar gören çiftçilere devlet desteği sağlanması sözünü alıp, çiftçilerin yaralarının sarılması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Valilikle de görüşme yaptıklarını belirten Belgin İba, destek için yazı yazılmasının ardından maliyetlerinin karşılanması konusunda gereken desteğin sağlanacağını aktardı.

‘DEVLETİN TÜM BİRİMLERİYLE ÜRÜN KAYBI YAŞAYAN ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletin tüm birimleriyle ürün kaybı yaşayan üreticilerin yanında olduklarının altını çizen İba, “Doğal afetler ne yazık ki en gelişmiş ülkelerde bile kayıplara neden oluyor. Doludan en çok etkilenen köyümüz Sarıcaali'de köy kahvesinde iken Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Fatih Metin ile telefon görüşmesi yaparak hem Bakanımızın geçmiş olsun dileklerini ilettik. Hem de doludan zarar gören çiftçimize devletimizin desteğinin sözünü aldık” dedi.

Sarıcaali Köyü ziyaretinin ardından doludan etkilenen bir diğer köy olan Sultanköy’deki üreticilerle bir araya gelen İba ve beraberindeki heyet, “Çiftçilerimizin derdi bizim derdimiz” diyerek, bakanlığa iletmek üzere zarar tespitlerini not aldı.

‘DEVLETİMİZ KİMSEYİ ZORDA BIRAKMAYACAK’

Üreticilerin mahsul kaybını gidermek için ellerinden geleni yapacaklarını aktaran İba, “Allah can kaybından ve tekrarından korusun. Çiftçimizin derdi bizim derdimiz. Doludan mağdur olmuş bir diğer köyümüz Sultanköy'de de zararları tespit için üreticimizle görüştük. Çayımıza sohbetimiz eşlik etti. Çiftçimiz üzgün fakat yine de umutlu. Çünkü güvendiği bir devleti var. ‘Dalgalandığın yerde ne korku ne keder’ demiş şair. İşte Al bayrağımızın dalgalandığı hiçbir vatan toprağı mağdur olmaz, olmayacak" dedi.

Doludan etkilenen bir diğer köy olan Balabancık Köyü’nde de dolunun açtığı yaraları sarmak için çiftçilerle ve üreticilerle bir araya gelen İba, “Türk bayrağının dalgalandığı hiçbir yer sahipsiz değildir” diyerek mağduriyetlerin giderilmesi için gereken çalışmanın yapılacağını belirtti.

Haberin Devamı