İpsala İpsala’da ‘Bizim çocuklarımız’ projesi

İpsala’da ‘Bizim çocuklarımız’ projesi

Paylaş
İpsala’da ‘Bizim çocuklarımız’ projesi

İpsala’da ‘Bizim çocuklarımız’ projesi

Ünsal YÜCEL/İPSALA(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin İpsala ilçesinde sevgi evlerinde kalan çocuklar için ‘Bizim çocuklarımız’ projesi kapsamında doğum günü etkinliği düzenlendi.

İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör tarafından başlatılan ‘Bizim çocuklarımız’ projesi kapsamında sevgi evlerinde kalan çocuklar için doğum günü eğlencesi düzenlendi. Kaymakam Güngör, sevgi evlerinde kalan öksüz ve yetim çocukların doğum günlerinde unutulmadığını belirterek, “Proje kapsamında İpsala’da ikamet eden ve 3294 sayılı kanun kapsamında yer alan öksüz ve yetim olup muhtaç durumda olan çocuklarımızın eğitim ve sosyal yaşam kalitelerini arttırmak, çocuklarımızın hayata daha güvenli bakabilmeleri, ihtiyaçlarının karşılanması ve sosyal yaşamlarını sürdürmede özgüvenlerini korumalarının sağlanması için devletin şefkatli yüzünü hissettirmek, özel gün kutlamaları ile doğum günlerinde kendilerini özel ve değerli hissettirmek amacı ile onlara yalnız olmadıklarını, unutulmadıklarını devlet eli ile hissettirebilmek amacıyla çocuklarımıza sürpriz doğum günü kutlamaları düzenlendi” dedi.

‘DEVLETİN ŞEFKATLİ YÜZÜNÜ GÖSTEREBİLİRSEK NE MUTLU BİZLERE’

Yapılan çalışmalar sonucu öğrencilerin ihtiyaçlarının evlere gidilerek tespit edildiğini ifade eden Güngör, “Genel olarak öksüz ve yetim çocuklarımızın oda takımı, masa, sandalye, yatak, dolap ihtiyaçları olduğunu belirledik. Çocuklarımızın daha rahat ortamlarda çalışmalarına imkan sağlamak için onlara daha önce oda takımı aldık ve evlere dağıttık bu takımları ihtiyaç tespit ettikçe dağıtmaya da devam ediyoruz ve hatıra kalması için öğrencilerimize de bir mektup yazdık. Bunun yanında bu öğrencilerimizin doğum günlerini tespit ederek bu özel günlerini evlerine giderek kutluyoruz. Onların ihtiyacını karşılayıp, devletin şefkatli yüzünü gösterebilirsek ne mutlu bizlere” diye konuştu.

Etkinlikte, İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör’ün eşi Seda Güngör ve İpsala Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Birsen Kötülüketmez tarafından çocuklara çeşitli hediyelerde dağıtıldı.

Haberin Devamı