Keşan Keşan Belediyesi’nden 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü etkinliği

Keşan Belediyesi’nden 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü etkinliği

Paylaş
Keşan Belediyesi’nden 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü etkinliği

Keşan Belediyesi’nden 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü etkinliği

Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), (DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçe Belediyesi, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Koruma Günü nedeniyle, Sokak Hayvanları ve Geçici Rehabilitasyon Bakım Evi’nde etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinliğe, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, birim amirleri, öğretmenler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Keşan Belediyesi Veteriner Hekimi Hasan Nural, belediye olarak sokakta yaşayan can dostlarını önce toplayarak, kısırlaştırıp gerekli bakımlarını yaptıktan sonra sahiplendirmeye çalıştıklarını belirterek, Sahiplenen olmazsa sokak hayvanlarını yine aldığımız noktaya geri bırakıyoruz. Çünkü kanun bunu gerektiriyor. Yaşadığımız dünya sadece bize ait değil. Kedisinden köpeğine kuşuna kadar tüm canlıların yaşam hakkına saygı göstermeliyiz. Yaşamaları için yardımcı da olmalıyız. Sokaklarda zor şartlar altında yaşayan hayvanların mümkün olduğunca şartlarını iyileştirmemiz gerekli. Kapımızın önüne bir kap su bir kap yemek koymamız onlar için çok önemli bir yardım şekli. Çocuklarımızın hayvan sahiplenmesini istiyoruz. Çünkü hayvanlarla birlikte yaşamak çok güzel bir şey. Hayvanları sadece bir gün değil her gün hatırlayalım” dedi.

‘KEŞAN’DA 6 BİN CİVARI SOKAK VE EVCİL HAYVAN SAYIMIZ VAR’

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ise sokak hayvanlarının bakımı, aşısı, rehabilitesi ve kısırlaştırılmasını yaptıklarını ifade ederek, “ Herhangi bir olumsuzlukta anında müdahale edebilen bir müdürlük yapısına kavuştuk. Hayvanlar insana huzur veren canlılar. Keşan Belediyesi olarak sokak hayvanlarımıza kulübeler yaptık. Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evini hazırladık. Veteriner İşleri Müdürlüğümüzle beraber olumlu işlere imza atıyoruz. Hayvanları sevmenin insana her türlü rahatlık ve huzur verdiğini görüyoruz. Keşan’da 6 bin civarı sokak ve evcil hayvan sayımız var. Hepsinin bakıma ihtiyacı var. Onlar bizim canlarımız. Sokakta yaşayan hayvanlarımızı korumak, kollamak ve onlar için en iyi şartları oluşturmak her birimizin hem insani hem vicdani görevidir. 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde hayvan dostu kent Keşan’dan bir nebze olsun farkındalık yaratmak ve bu farkındalığı her gün koruyabilmek inancımla tüm hemşehrilerimizden duyarlı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Her okulun ve sokağın bir sokak hayvanı olması için Keşan Belediyesi olarak kulübe dahil olmak üzerlerine düşen görev ne varsa yapmaya hazır olduklarına dikkat çeken Mustafa Helvacıoğlu, konuşmasının sonunda bakımevinde bulunan hayvanların sevgi, ilgi ve şefkat için ziyaret beklediklerini de kaydetti. Etkinlik geçici bakımevinde bulunan hayvanların ziyaret edilmesiyle sürdü.(DHA)

Haberin Devamı