Merkez 'Peynirli Yumurta' oyunu seyirciyle buluşuyor

'Peynirli Yumurta' oyunu seyirciyle buluşuyor

Paylaş
'Peynirli Yumurta' oyunu seyirciyle buluşuyor

'Peynirli Yumurta' oyunu seyirciyle buluşuyor

ERZURUM, (DHA)-ERZURUM Devlet Tiyatroları, Ferenc Karainthy'in yazdığı 'Peynirli Yumurta' oyunuyla yeni yılda izleyicinin karşısına çıkacak. Erzurum Devlet Tiyatroları Müdürü Sezai Yılmaz, "Peynirli Yumurta oyunumuz farklı bir serüvene sahne oldu. Ankara'da provalar başladı ardından Erzurum'a çektik. Güzel bir maceraydı. Oyunumuz yarın seyirci karşısına çıkacak" dedi.
Ferenc Karainthy’in yazdığı ve Çiğdem Aydın’ın Türkçeye çevirdiği 'Peynirli Yumurta' isimli tiyatro eserinin uejisörlüğünü Eray Eserol yapıyor. Bayram Atila Karagöz ve Merve Gül’ün rol aldığı oyunda, bir barda çalışan garson kızla, barın kapanma saatinden 17 dakika önce oraya gelen müşteri arasında geçenler an kadın-erkek ilişkisi anlatılıyor.
Erzurum Devlet Tiyatroları'nda sahnelecek oyunla ilgili bilgi veren rejisör Eray Eserol, "Erzurum izleyicisinin tiyatroya ne kadar ciddiyetle yaklaştığını, entelektüel seviyesinin ne kadar üstün olduğunu biliyorum. Oyunumuza 29 Kasım itibariyle çalışmaya başladık. Provalarımıza ve okuma provalarımıza internet üzerinden yaptık. Oyunumuzun temelini atıp Ankara'da provalarımızı yaptık, Erzurum'da sahneleyeceğiz" dedi.
Erzurum Devlet Tiyatroları Müdürü Sezai Yılmaz, ekimde perdelerini açtıklarını hatırlatarak, "Peynirli Yumurta oyunumuz farklı bir serüvene sahne oldu. Ankara'da provalar başladı ardından Erzurum'a çektik. Güzel bir maceraydı. Oyunumuz yarın seyirci karşısına çıkacak" diye konuştu.
Peynirli Yumurta oyunu yarın akşam izleyicisiyle buluşuyor. 75 dakika süren bir perdelik oyun 2 hafta süreyle perşembe, cuma ve cumartesi günleri sahnelenecek.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı