Merkez Türkü Paşa mezarı başında anıldı

Türkü Paşa mezarı başında anıldı

Paylaş
Türkü Paşa mezarı başında anıldı

Türkü Paşa mezarı başında anıldı

ERZURUM, (DHA)- HAFIZALARDA davudi sesi ve kendine özgü kıraati ile yer edinen, “Erzurum’un Türkü Paşası" sıfatıyla da “unutulmazlar" arasında yerini alan TRT Sanatçısı Raci Alkır, ölümünün 10’uncu yılında mezarı başında anıldı.
Aspesdos antik kentinde mikrofonsuz konser veren ‘Türkü Paşa’ olarak tanınan TRT Halk Müziği Sanatçısı Raci Alkır, ölümünün 10'ncu yıl dönümünde ailesi, TRT çalışanları ve sevenleri ve adının verildiği Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri tarafından mezarı başında anıldı.
1971 yılında TRT Erzurum Radyosu Halk Müziği Korosuna girerek müzikte profesyonelliğe adım atan Alkır, özellikle Erzurum türkülerine getirdiği yorumuyla dikkatleri üstüne çekti. Türkü Paşası diye anılan Alkır’ın Türk Halk Müziği repertuarına 80 yakın eser kazandırdı. Aspendos da dinleyicilerine mikrofonsuz konser veren Alkır’ın ünü kısa sürede Türkiye’ye yayıldı. Aktif müzik yaşamına 1980 yılında veda eden Raci Alkır’ın derlediği türküler 'Klasikler' adı altında CD de toplandı. Alkır'ın unutulmaz eserleri ise ’Dün gece yar hanesinde’, ’Aya Bak Nice Gider’, ’Beni Sorma Bana Ben Ben Değilem’, ’Bir Postan Ektim Pazı’, ’Bülbül bağa girip yapmış yuvayı’, ’Can bula cananını’, ’Erzurum Kilidi Mülk-i İslam’ın’,’Göç göç oldu, göçler yolu düzildi’,’Hani Yaylam Hani Senin Ezelin’, ’Kadem Bastı Gönül Tahdı (divan)’, ’Seyreyle Güzel Kudreti Mevla Neler Eylerim Kilidi Mülk-i İslam’ın’, ’Tutam Yar Elinden Tutam’, ’Vardım Eşiğine Yüzümü Sürdüm’.
Hayata 78 yaşında veda eden Raci Alkır ölümünün 10’uncu yıldönümünde mezarı başında Kur’an okunarak, dualarla anıldı.
Kur'an okunması ve yapılan duaların ardından sevenleri Alkır'ın mezarına gül bıraktılar.

FOTOĞRAF

Haberin Devamı