Merkez Yakutiye Belediyesine 'sıfır atık' belgesi

Yakutiye Belediyesine 'sıfır atık' belgesi

Paylaş
Yakutiye Belediyesine 'sıfır atık' belgesi

Yakutiye Belediyesine 'sıfır atık' belgesi

ERZURUM, (DHA)-ERZURUM merkez Yakutiye Belediyesine 'sıfır atık' belgesi verildi. Doğu Anadolu'da sıfır atık belgesi ilk olarak kendilerinin aldığını belirten Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, vatandaşları da sıfır atık gönüllüsü olmaya davet etti. 
    Sıfır Atık Yönetim Planı hazırlayarak bu plan çerçevesinde; atık getirme merkezi kurma, konutlar için en az ikili toplama sistemi oluşturma, atık ilaçların ayrı toplanmasını sağlama, kayıt ve raporlama yapma, eğitim ve farkındalık çalışmaları yapma gibi 18 şartı yerine getiren Yakutiye Belediyesi'ne 'sıfır atık' belgesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faruk Çelik tarafından verildi. Doğu'da belgeyi alan ilk belediyenin Yakutiye olduğunu belirten Çelik, "Türkiye genelinde bin 361 belediyeden bugün itibarı ile toplam 71 belediye gerekli şartları yerine getirerek bu belgeyi alabilmiştir. Belgeyi alanların çoğunlukla batıdaki belediyeler olduğu görülürken Ankara'nın doğusunda yalnızca 9 belediye bu belgenin sahibi olmuştur. Yakutiye Belediyesi Doğu Anadolu Bölgesi'nde bu belgenin sahibi ilk belediye olurken hali hazırda bölgenin sıfır atık belgesine sahip tek belediyesidir. Bu yönde belediye sorumluluk alanı dahilinde Sıfır Atık Sistemini kurarak sıfır atık belgesini almaya hak kazanan Yakutiye Belediyesi'ni yürekten kutluyorum. İlimizde ve bölgemizde bu belgeyi almaya hak kazanan ilk Belediye olması hasebiyle diğer mahalli idarelere örnek teşkil etmesi bakımından çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. 
    Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, belediye olarak sıfır atık belgesi için gereken çalışmaları tamamladıklarını söyledi. Bakanlığın belge için belirlediği tüm şartları yerine getirdiklerini vurgulayan Uçar, "Doğu Anadolu Bölgesinde sıfır atık belgesi alan ilk belediye ve hali hazırda tek belediye olduk. Türkiye'deki 1361 belediyeden şu anda Türkiye'de 71'inci belediye biz olduk ve bunlar çoğunlukla batı belediyeleri. Ankara'nın doğusunda bu belgeyi alan 9 belediyeden ve Doğu Anadolu'da da ilk ve tek belediyeyiz" dedi. 
SIFIR GÖNÜLLÜSÜ OLMAYA DAVET
    Başkan Uçar, konuşmasında şunları söyledi:
    "Bizler bu belgeyi alarak altyapı çalışmalarımızı tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktan da son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sıfır atık belgesi almamızda emeği geçenleri kutluyorum. Şimdi tüm hemşerilerimizi evlerinde ve iş yerlerinde oluşan atıklarını sınıflarına göre ayrı ayrı biriktirip atık merkezlerimizin ilgili bölümlerine atarak birer sıfır atık gönüllüsü olmaya davet ediyoruz. Daha temiz, güzel ve yaşanabilir bir dünyayı çocuklarımıza bırakmak için 'Hep Birlikte Sıfır Atık Diyelim' sloganımızı tekrarlıyoruz. Yakutiye Belediyesi olarak eğitim ve farkındalık çalışmalarıyla Türkiye'nin en büyük çevre harekâtı olan ve Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen sıfır atık projesine devam edeceğimizi belirtmek istiyorum."
    İl Müdürü Çelik'ten belgesini alan Başkan Uçar, atıklardan yapılan malzemeleri hediye etti. (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı