Gaziantep Gaziantep'te meslek lisesi öğrencilerine her ay 500 lira burs

Gaziantep'te meslek lisesi öğrencilerine her ay 500 lira burs

Paylaş
Gaziantep'te meslek lisesi öğrencilerine her ay 500 lira burs

Gaziantep'te meslek lisesi öğrencilerine her ay 500 lira burs

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te, merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi, ilçe genelindeki 23 mesleki ve teknik liseye kayıt yaptıracak 10 bine yakın öğrenciye 8 ay boyunca 500'er lira burs verecek.

Meslek lisesi öğrencilerine her ay nakdi destek verilmesine ilişkin Şehitkamil Sanat Merkezi’nde protokol töreni düzenlendi. Törene; Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Metin Kılıçparlar, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, öğrenciler, aileleri ve öğretmenler katıldı.

Protokol kapsamında Şehitkamil Belediyesi tarafından 9'uncu sınıf öğrencilerine 2022-2023 eğitim-öğretim yılıda 4 bin TL değerinde kırtasiye malzemesi desteği nakdi olarak yapılacak. Protokol kapsamında ayrıca Şehitkamil Belediyesi tarafından mesleki ve teknik liselerde öğrenim gören tüm öğrencilerin; eğitim, bilim, sosyal, kültürel ve sportif organizasyonlara katılım oranının artmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek.

Gaziantep Valisi Davut Gül, mesleki eğitimi önemseyen uygulamanın çok yararlı olduğunu belirterek, "Mesleki eğitim ile ilgili aslında Türkiye’de bu çapta bir teşvik çok nadir bulunur. Şehitkamil Belediyemiz tarafından her öğrenciye ilk dönem 2 bin TL, ikinci dönem 2 bin TL olmak üzere 4 bin TL’lik bir kırtasiye desteği verecek. Bunu sekize böldüğünüzde, aslında mesleki lisesini tercih edecek her öğrenciye Şehitkamil Belediyemiz 500 TL burs vermiş oluyor. Bu çok büyük bir paradır. Bunun yıllık maliyeti yaklaşık olarak 50 milyon TL varsayarsak, ne kadar büyük bir fedakarlık olduğunu hep birlikte görmüş olacağız" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise uygulamayı hayata geçiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nu kutladı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da konuşmasında amaçlarının mesleki ve teknik liseleri cazip hale getirmek olduğunu vurgulayarak, "Yaptığımız istişareler neticesinde mesleki ve teknik liseleri tercih eden kardeşlerimize ekonomik bir destek vermek istedik. Bunu çok önemsiyoruz. Gaziantep; üreten, ihracat, ticaret yapan bir şehir. Şehrimizin, nitelikli yetişmiş kişilere ihtiyacı var. Bu konuda ihtiyaç duyulan kişiler de mesleki ve teknik liselerde yetişecek. Bizim nitelikli mühendislere ihtiyacımız var. Şimdiden hedeflerinizi yüksek belirlemenizi istiyorum. Bilgisayar, yazılım, elektrik, elektronik noktasında çok büyük ihtiyacımız var. Ailelerimize, öğretmenlerimize ve yöneticilerimize göstermiş oldukları duyarlılık için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberin Devamı