Altınözü Hatay’da ‘Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’ düzenlenecek

Hatay’da ‘Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’ düzenlenecek

Paylaş
Hatay’da ‘Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’ düzenlenecek

Hatay’da ‘Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’ düzenlenecek

İzzet NAZLI / HATAY, (DHA) HATAY’ın Altınözü ilçesinde geleneksel hale gelen ve bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’ 23-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalde, kortej yürüyüşü ile başlayacak olan program yılın ilk zeytin hasadı yapılması ve çeşitli yemek yarışmaları, aba güreşi, söyleşi ve konserler ile devam edecek. Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, festivalde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı ağırlayacaklarını dile getirdi.
Altınözü ilçesinde geleneksel hale gelen ve bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’ 23-24 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek. 23 Ekim cumartesi günü kortej yürüyüşü ile başlayacak olan program yılın ilk zeytin hasadı yapılması ve çeşitli yemek yarışmaları, aba güreşi, söyleşi ve konserler ile devam edecek. Festivalde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı ağırlayacaklarını söyleyen Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, “İçinde zeytinyağının olmadığı yemek yok. Biz Altınözü olarak gastronomi alanında da iddialıyız. Gelişen ve güzelleşen Altınözü diyerek yola çıktık. İlçeye önemli hizmetler kazandırdık. Haftada 20-25 bin misafiri ağırlayan bir ilçe haline geldik. Elimizde sihirli değnek yok. Festivali sadece belediye yapmıyor. Tüm kurumlardan 30 kişilik bir komite kurduk. Bütün kurumların emeği var. Kaymakamlığımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Coğrafyası, iklimi sayesinde Hatay’da üretilen zeytinyağının yarısı Altınözü’nden çıktığını belirten Sarı, “Altınözü 7 milyon zeytin ağacının olduğu bir ilçe. Bu da Hatay’daki toplam zeytin ağacı sayısının 3’te 1’ine denk geliyor. Bu tablo Altınözü’ndeki zeytin ağaçlarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bizim amacımız üreticiden sofraya kadar uzanan aşamalarda herkesin hak ettiği payı alması. Geçen sene festival coşkusu pandemiye takıldı. Bu yıl dolu dolu, yoğun bir festival programı gerçekleştireceğiz. Bütün çabamız zeytinimizi hem ülkemize hem dünyaya tanıtarak üreticilerimizi hak ettiği noktaya ulaştırmak içindir. Festival ilçemize ilimize ülkemize hayırlı olsun. Tüm vatandaşlarımızı festivale davet ediyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı