Antakya Antakya Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Antakya Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Paylaş
Antakya Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Antakya Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Mehmet EZER/HATAY,(DHA)- ANTAKYA Belediyesi ve Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Antakya Belediyesi ile belediyede yetkili olan Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri düzenlenen imza töreni ile tamamlandı. Başkan Yılmaz ev sahipliğinde ana hizmet binasında düzenlenen imza törenine, Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Kurucu Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet İş Hatay Şube Başkanı Ercan Salcan ve yönetim kurulu üyeleri, Öz-İş Sendikası İl Başkanı Mehmet Göngör, ilçe sendika başkanları ile belediye başkan yardımcıları Abdullah Okur ve Engin Sözer katılım gösterdi.
Başkan Yılmaz, işçinin hakkını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Belediyemizde kadrolu çalışan 115 işçi personelimizin haklarını iyileştirmek için elimizden geleni yaptık. Bütün fırsatları ve imkanları zorladık. İşçi kardeşimiz başını yastığa koyunca çocuğuyla ilgili bir kaygısı olmayacak. Önce işçilerin yaşam standartlarını düzelteceğiz ki o işçi kardeşimizin işine daha çok sahip çıkmasını ve işinde daha çok verimli olmasını bekleyeceğiz. Bu yüzden işçi kardeşlerime yaptığımız zam analarının ak sütü gibi helal olsun” dedi.
Hak-İş Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ise "Türkiye’nin her bölgesinde, her ilinde, her kurumunda sendikamıza bağlı görev yapan kardeşlerimizin her türlü hak ve alacakları konusunda yoğun çaba ve gayret içerisindeyiz. Bu kapsamda bugün Antakya Belediyesi’nde çalışan işçi kardeşlerimizin toplu iş sözleşmesine imza atıyoruz. 1 yıl süreli imzaladığımız toplu iş sözleşmemiz taraflara hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı