İskenderun İskenderun'da kadınlar kooperatif kurdu

İskenderun'da kadınlar kooperatif kurdu

Paylaş
İskenderun'da kadınlar kooperatif kurdu

İskenderun'da kadınlar kooperatif kurdu

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-HATAY'ın İskenderun ilçesinde SODES kurslarında tanışan girişimci kadınlar, İskenderun Demeter Hünerli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ni kurdu.
İskenderun Demeter Hünerli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kurucularından Girişimci Yüksel Köse, 8 girişimci arkadaşı ile birlikte kooperatifi kurduklarını belirterek, ”SODES projesi adı altında bir proje yürütmüştük, oradaki dezavantajı kadınlardan gelen teklifle kooperatifimizi kurduk. Siz kimsiniz diye soruyorlar. Biz hayalleri olan, amaçları olan, üretime katkıda bulunmak isteyen, aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen 8 girişimci kadını bir araya topladık. Biz olmadan bir olunamayacağını anladık, bunun için bir araya geldik ve yaklaşık 4 ay önce kooperatifimizi kurduk" dedi.
Bir kadının üretebileceği her şeyi ürettiklerini belirten Köse, "Biz buraya kooperatif evi diyoruz. Giren arkadaşlarımız burada çok huzurlu, ev gibi hazırladık. Eve nasıl giriyorsanız kooperatifimize de öyle giriyorsunuz. Eğlenerek de çalışıyoruz. Yöresel ürünler üretiyoruz. Bölgemize özgü sürk, erişte, domates sosu, salça var. Turşularımız, reçellerimiz, kuru baharatlarımız var. Bunların yanı sıra defne sabunu da üretiyoruz. Kadınların üretebileceği her şeyi burada üretiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı