Reyhanlı Suriyeli 8 bin 500 yetime kıyafet desteği

Suriyeli 8 bin 500 yetime kıyafet desteği

Paylaş
Suriyeli 8 bin 500 yetime kıyafet desteği

Suriyeli 8 bin 500 yetime kıyafet desteği

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı tarafından 8 bin 500 Suriyeli yetime kışlık kıyafet yardımı yapıldı.

Suriye’de 2011 yılından bu yana devam eden savaş nedeniyle yüz binlerce çocuk yetim kaldı. İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriyeli yetimlere yönelik olarak 10 yılı aşkın bir süredir gıda, eğitim, barınma ve sağlık başta olmak üzere çeşitli alanlarda destek sağlanıyor. Bu kapsamda Suriye’nin kuzeyindeki İdlib, Azez, el Bab ve Cerablus bölgelerinde yaşayan 8 bin 500 yetime kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle kıyafet yardımı yapıldı. Vakfın Suriye Çalışmaları Yetim Birimi Sorumlusu Erdal Ağca, savaşın yetim bıraktığı çocukların sahipsiz kalmaması için yardım faaliyetlerine devam ettiklerini bildirdi. Ağca, Suriye’de halen çok sayıda yetimin korunaksız olduğu bilgisini paylaşarak, ‘‘Maalesef Suriye’deki savaşta yetim kalan çok sayıda çocuğun mağduriyeti devam ediyor. Bizler Suriye’de 23 bin 943 yetimimize sponsorluk sistemimiz kapsamında her ay düzenli olarak nakdi destek sağlıyoruz. Bu sayede yetimlerimizde maddi nedenlerle oluşabilecek mağduriyetin önüne geçmiş oluyoruz’’ dedi.
KIYAFETLERİNİ KENDİLERİ SEÇTİ
Yetimlere yönelik olarak kıyafet desteklerinin de devam ettiğini aktaran Erdal Ağca, sözlerine şunları söyledi;
“Kış mevsiminin yaklaşıyor olması nedeniyle 8 bin 500 yetimimize yönelik olarak kıyafet desteğimiz oldu. Bu yetimlerimiz İdlib, Azez, el Bab ve Cerablus bölgelerinde yaşıyor. Onları bölgelerdeki ücretsiz giyim mağazalarımıza götürdük. Mağazalarımızdan beğendikleri kıyafetleri aldılar.’"
İHH, Suriye’de savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülke içerisinde yetim çocuklara yönelik olarak insani yardım faaliyetleri yürütüyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı