Reyhanlı Suriyeli yetimler mutluluk hayallerini resmetti

Suriyeli yetimler mutluluk hayallerini resmetti

Paylaş
Suriyeli yetimler mutluluk hayallerini resmetti

Suriyeli yetimler mutluluk hayallerini resmetti

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- SURİYE’nin İdlib kenti kırsalındaki Sarmada Beldesi'nde bulunan Şam Köyü’nde yaşayan yetimler, mutluluk hayallerini resmetti.
Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki Sarmada Beldesi'nde bulunan 188 yetimin anneleriyle birlikte yaşadığı Şam Köyü’ndeki okulda eğitim gören öğrenciler, bu hafta görsel sanatlar dersinde mutluluk hayallerini resimlerle anlattı. 30 öğrenci, mutluluğun zihinlerinde tasavvur ettiği haliyle bahçeli ev, kelebek, uğur böceği, pizza, nehir gibi resimler yaparak öğretmenlerine teslim etti. İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye içerisindeki okullarda yetimlere yönelik olarak rehberlik çalışması yürütüldüğünü söyledi.
EMEK VERİLMİŞ RESİMLER
Yetimlerin en sevdiği ders ve aktivitenin resim olduğunu belirten Tosun, ‘‘Şam Köyü okulumuzdaki görsel sanatlar dersinde öğretmenleri 5-8 yaş arasındaki öğrencilerden mutluluk hayallerini resmetmelerini istedi. Ders sonunda öğrenciler tarafından çok güzel ve gerçekten emek verilmiş onlarca resim teslim edildi’’ ifadesini kullandı.
Tosun, öğrencilerin rehberlik ve sosyal hizmet çalışmalarına kısa sürede cevap vermelerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, şöyle dedi:
“Yetimlerimiz okula ilk başladıklarında hep siyah veya koyu renkli boya kalemlerini tercih ediyordu. Bu onların zihin dünyasındaki yoğun karmaşayı gösteriyordu. Ama bugün görüyoruz ki bir çocuğun dünyasında olması gereken canlı her renk resimlerde yer alıyor. Hem eğitim hem de rehberlik çalışmalarımızın meyvelerini görmüş olmak bizleri mutlu ediyor.’’
İHH, Suriye’de savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülke içerisinde yetimlere yönelik çeşitli faaliyetler yürütüyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı