Esenler Esenler’de en iyi kısa filmler ödüllendirildi

Esenler’de en iyi kısa filmler ödüllendirildi

Paylaş
Esenler’de en iyi kısa filmler ödüllendirildi

Esenler’de en iyi kısa filmler ödüllendirildi

İSTANBUL, (DHA) - Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Esenler Film Günleri, kapanış programı ile sona erdi. Programda dereceye giren kısa filmler ödüllendirilirken Taşplak Senfoni Orkestrası ise Yeşilçam müzikleri ile nostalji rüzgarı estirdi.

Sergi, paneller, söyleşiler ve film gösterimleriyle festival tadında geçen 2’inci Esenler Film Günleri, keyifli bir kapanış programıyla sona erdi. Gazeteci Başak Şengül’ün sunumuyla Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa çok sayıda sanatsever katıldı. Gecede 100’ün üzerinde başvurunun yapıldığı 2’inci Kısa Film Yarışması’nın sonuçları açıklanarak dereceye giren filmlere ödülleri takdim edildi. Repertuarında 1969-1989 yılları arasında çekilmiş 70 Yeşilçam filminden 100'ün üzerinde müzik bulunduran Taşplak Senfoni Orkestrası ise Ah Nerede’den Çöpçüler Kralı’na, Çiçek Abbas’tan Hababam Sınıfı’na en sevilen film müziklerini seslendirerek geceye renk kattı.

AMACIMIZ ESENLER’İN KÜLTÜREL DOKUSUNA KATKI SUNMAK

2’inci Esenler Film Günleri danışmanı, sinema yazarı Suat Köçer, amaçlarının Türk sinema sektörüne katkıda bulunmak olduğunu söyleyerek "Amacımız bu film günleri kapsamında düzenlenen kısa film yarışmasıyla genç yeteneklere soluk kazandırmak, cesaret vermek. Öte yandan dünyanın çeşitli coğrafyalarında üretilmiş, yapılmış filmleri Türk sinemaseverleriyle burada buluşturmak ve elbette ki Esenler'in kültürel dokusuna yine aynı şekilde katkıda bulunmak, zenginleştirmek" diye konuştu.

BU TÜR ETKİNLİKLER YAYGINLAŞMALI

2’inci Esenler Film Günleri’nin kapanış programına katılan oyuncu Umut Karadağ, şunları kaydetti: “Böyle etkinliklerin yaygınlaşması çok önemli. Ben de bunun bir parçası olmaktan çok mutluyum. Böyle festivaller ne kadar yaygınlaşırsa daha iyiyi, daha güzeli, daha doğruyu bulabileceğimizi düşünüyorum. Ayrıca Türkiye'nin Oscar adayı filmi olan ‘Bağlılık Hasan’ ile yarışmaya girecek olmamızdan ötürü çok mutluyum. Türkiye'yi temsil edeceğiz. Umarım ilk 15'e sonra ilk 5'e kalırız, ondan sonra da 98 yıllık Cumhuriyet hayatından ilk defa bir Türk filmi Oscar'da Türkiye'yi temsil etme fırsatını bulur.”

OSCAR TEMSİLCİSİ OYUNCULAR VAR

Oyuncu ve ressam Haydar Şişman ise "Buradaki etkinlik, öncekilerin devamı. Giderek gelişiyor. Neredeyse burası bir kültür merkezine dönüşmek üzere. Sinema, kısa filmler, resim sergileri, salonlar çoklu etkinlikler var. Bu akşam burada olmak büyük keyif. Çok iyi filmler vardı. Bizim filmimiz de bugün burada gösterildi. İyi oyuncular var, Türkiye'nin Oscar temsilcisi oyuncuları var. Buradaki kısa film festivali çok nitelikli. Burada ödül vermek ayrıca çok büyük keyif" dedi.

DİĞER FİLMLER UNUTULMADI

2’inci Kısa Film Yarışması’nda 11 finalist arasından birinciliği ‘Yara’ isimli filmiyle Onur Güler, ikinciliği ‘Bir Nehir Kıyısında’ ile Muhammed Furkan Daşbilek, üçüncülüğü ise ‘Cemile’ adlı filmiyle Belkıs Bayrak elde etti. Yönetmenlere ödüllerini Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, oyuncu Umut Karadağ ile oyuncu ve ressam Haydar Şişman takdim etti. Ödüllerini alan yönetmenler, uzun metrajlı filmler için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek programda emeği geçenlere teşekkür etti. Ayrıca yarışmaya katılan diğer filmler de unutulmayarak finale kalan 8 filme gösterim telifi takdim edildi.

Haberin Devamı