Güngören Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası’na katılanlara hediye

Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası’na katılanlara hediye

Paylaş
Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası’na katılanlara hediye

Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası’na katılanlara hediye

İSTANBUL, (DHA) - Güngören Belediyesi çevre bilincini geliştirmek ve doğaya zarar vermeden yaşama anlayışını geçerli kılmak için ilçe genelinde ödüllü 'Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası' başlattı.

15 Haziran – 31 Aralık arası sürecek olan kampanyada en az 5 litre atık yağ toplayanlar belediye ekiplerini aradıktan sonra kapısına ekipler hem hediyesini veriyor hem de atık yağlarını alıyor. Hediyeler en çok da çocukları sevindiriyor. Biriktirilen atık yağlar ile isteyen futbol topunu isteyen basketbol topunu alabiliyor.

ÇOCUKLAR İÇİN ATIK YAĞLAR SÜRPRİZLERE DÖNÜŞECEK

Sıfır Atık Projesi kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikle, hem vatandaşlara sıfır atık bilinci aşılanıyor hem de ev ekonomisine katkı sağlanması amaçlanıyor. Bu kapsamda evlerde toplanan atık yağlar belediye ekipleri tarafından alınarak ekonomiye geri kazandırılıyor. Aynı zamanda en az 5 litre atık yağ toplayanlara 2'li temizlik seti ya da hijyen paketi hediye ediliyor. En az 10 litre atık yağ toplayanlara ise futbol topu ya da basketbol topu hediye ediliyor. Bu şekilde genç kuşakların da sıfır atık projeleri hakkında bilinçlenmesinin önü açılmış oluyor.

Haberin Devamı