Kağıthane Çocuklardan 'buzda dans'

Çocuklardan 'buzda dans'

Paylaş
Çocuklardan 'buzda dans'

Çocuklardan 'buzda dans'

İSTANBUL, (DHA)- Kağıthane Belediyesi Doğal Buz Pisti'nde eğitim alan 6-16 yaş aralığındaki çocuk ve gençler performanslarıyla dikkat çekti. Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de usta eğitmenler tarafından verilen buz pateni dersine katılarak çocuklarla vakit geçirdi.

Kağıthane Belediyesi Doğal Buz Pisti'nde, 6-16 yaş aralığındaki çocuk ve gençler salıdan cumaya haftanın dört günü ücretsiz buz pateni dersi alıyor. Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de usta eğitmenler tarafından verilen buz pateni dersine katılarak çocuklarla vakit geçirdi. Dört mevsim hizmet verecek şekilde tasarlanan Doğal Buz Pisti toplam 205 metrekare pist alanına sahip. Başkan Öztekin'in 'Sporcuhane' projesi kapsamında hayata geçirdiği Kağıthane Belediyesi Doğal Buz Pisti'nde 120 öğrenci ders alıyor. Öğrenciler derslerde dengede durma, kondisyon sağlama ve paten kayma pratiği ediniyor.

"İLERLEYEN DÖNEMDE MADALYALAR HEDEFLİYORUZ"

Mevlüt Öztekin, Kağıthane Belediyesi'nin sporda ulaştığı ulusal ve uluslararası başarıların devamı olarak; buz pateninde de ileriki dönemde madalyalar hedeflediklerini söyledi.

Buz pateninin özellikle çocuk gelişimine birçok faydası olduğuna dikkat çeken Öztekin, "Düzenli olarak yapılan buz pateni antrenmanları ile kalp damar dolaşım sistemi güçleniyor. Yüksek kalori harcama özelliğinden dolayı buz pateni, obezite sorunu olan çocuklar için oldukça faydalı. Düzenli olarak yapılan buz pateni antrenmanları ile fiziksel dayanıklılık artıyor. Bu sayede çocuklar günlük hayatta daha zinde, daha hareketli, yüksek enerjili ve yorgunluğa karşı daha dirençli hale geliyor. Buz pateninin stresi azalttığı ve zihinsel sağlığa da iyi geldiği bilinen bir gerçek" ifadelerini kullandı.

Tesise çocuklarıyla birlikte gelen aileler de verilen hizmetten memnun kaldıklarını belirterek teşekkür etti.

Haberin Devamı