Merkez Başkan Kartoğlu: Gençlik neredeyse biz de orada olacağız

Başkan Kartoğlu: Gençlik neredeyse biz de orada olacağız

Paylaş
Başkan Kartoğlu: Gençlik neredeyse biz de orada olacağız

Başkan Kartoğlu: Gençlik neredeyse biz de orada olacağız

İSTANBUL, (DHA)- Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Güvercintepe Sezai Karakoç Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti. Gençlerin istekleri doğrultusunda merkezin hazırlandığını söyleyen Başkan Kartoğlu, “Gençlerimiz ne isterse merkezimizde onu yaptık. Gençlik neredeyse biz de orada olacağız” dedi.  

Başakşehir’in ilk gençlik merkezi Güvercintepe Sezai Karakoç Gençlik Merkezi’nde eğitimler devam ediyor. Gençler, merkezde uzman eğitmenler eşliğinde profesyonel eğitim alıyor. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da merkezdeki eğitim çalışmalarını yerinde inceledi. Öğrencilerle bir araya gelen Başkan Kartoğlu, bir yıl gibi kısa bir sürede merkezi tamamladıklarını belirtti.

MERKEZDE GENÇLERE ÖZEL ÇEŞİTLİ FAALİYETLER BULUNUYOR

Hobi alanlarından konferans salonuna, sanat faaliyetlerinden sergi alanına kadar her şeyin bu merkezde olacağını belirten Başkan Kartoğlu, “Robotik kodlama, yapay zeka, kişisel gelişim, yazarlık ve şiir atölyesi ile akıl ve zeka oyunları derslerini uzman eğitmenler eşliğinde vereceğiz. Gençler, E-spor merkezi, karaoke ve çekim alanlarımızdan da faydalanacak” dedi.

“20 BİN KİTAPTAN OLUŞAN BÜYÜK BİR KÜTÜPHANE DE YAPIYORUZ”

Sezai Karakoç Gençlik Merkezine bir de kütüphane yapacaklarını ifade eden Başkan Kartoğlu, “Okumayı ve kendini geliştirmeyi seven bir gençliğimiz var. Gençlerimize söz verdiğimiz gibi 20 bin kitaptan oluşan büyük bir kütüphane de yapıyoruz. Gençlerimiz isterlerse açık havada kitaplarını okusunlar diye, merkezimizin hemen yanında bir de yaşam alanı hazırladık. Anlatacak çok şeyimiz var. Gençlerimizin gelip bu mekanı görmelerini, bu sıcak ortamda vakit geçirmenizi çok istiyorum” şeklinde konuştu.

Başakşehir gençliğinin gümbür gümbür geldiğini söyleyen Başkan Kartoğlu, her şeyin bir fikirle başladığını ifade etti. Başakşehir’in genç beyinlerine sonuna kadar inandığını vurgulayan Başkan Kartoğlu, gençlerin istedikleri zaman her şeyi kolaylıkla başaracaklarını bildiğini söyledi.

Haberin Devamı