Merkez Tozkoparan Efsanesi Sultangazi’de sahne aldı

Tozkoparan Efsanesi Sultangazi’de sahne aldı

Paylaş
Tozkoparan Efsanesi Sultangazi’de sahne aldı

Tozkoparan Efsanesi Sultangazi’de sahne aldı

İSTANBUL (DHA) - ​Sultangazi Belediyesi’nin Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında vatandaşlarla buluşturduğu Tozkoparan tiyatro oyunu, tarihten heyecan, macera ve duygu dolu bir sayfayı sahneye taşıdı.

Sultangazi Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu, ilçe sakinlerini sevilen etkinliklerle buluşturmaya devam ediyor. Sezon kapsamında sahne alan ve tarihten heyecan ve duygu dolu bir hikâyeyi işleyen “Tozkoparan” tiyatrosu, izleyicilerden tam not aldı. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’un eşi Tuba Dursun; meclis üyeleri ve çok sayıdaki seyirciyle birlikte oyunu izledi.

TOZKOPARAN İSKENDER'İN HİKAYESİ

Tozkoparan tiyatrosu, tarih boyunca dünyanın en korkulan birliklerinden olan Türk okçularının Osmanlı Devrinde nasıl yetiştirildiğini konu aldı: Oyunun başkarakteri olan İskender, gençliğinde İstanbul’un Fethi’ne katılmış bir yeniçeri olan dedesinden savaş anılarını dinleyerek büyür. Dedesi ve arkadaşlarının kahramanlık hikâyelerinden çok etkilenerek kendisi de bir yeniçeri olmak ister. Dedesi ona, tüm dünyaya nam salmış Türk okçuluğunun esaslarını öğretmeye başlar. Zorlu bir eğitimin ardından nihayet seçmelere katılan İskender yayı öyle bir gerer ki yaya bağlı olan toz kopar. “Toz”, yaya sarılan sırmanın adıdır ve kopması neredeyse imkânsız olan çok dayanıklı bir parçadır. İskender, dedesinden aldığı ve yıllar süren zorlu eğitimin sonunda olağanüstü bir yetenek kazanmıştır. Tozkoparan efsanesi böylece başlamış olur. Tarihte yaşanmış gerçek bir olaydan uyarlanan tiyatronun devamında İskender savaşlara katılır ve birçok kahramanlıklar gösterir.

Türk okçularının katıldığı talimlerin yanı sıra aldıkları derin manevî eğitimi de yansıtan oyun, seyircileri adeta tarihte bir yolculuğa çıkardı. Oyunu izleyen çok sayıdaki vatandaş, İskender’in hikâyesinden çok etkilendiklerini ve böyle bir tarihe sahip oldukları için de çok gururlandıklarını söylediler. Böyle etkinliklerin devamını dileyen seyirciler, tiyatro ekibine ve Sultangazi Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Haberin Devamı