Şile Ağva Hizmet Binası ve Kültür Merkezi açıldı

Ağva Hizmet Binası ve Kültür Merkezi açıldı

Paylaş
Ağva Hizmet Binası ve Kültür Merkezi açıldı

Ağva Hizmet Binası ve Kültür Merkezi açıldı

Nurcan KIRCALI/ İSTANBUL, (DHA) – Yaklaşık 1 yıl önce temeli atılan Şile Belediyesi Ağva Hizmet Binası ve Kültür Merkezi’nin açılışı dün gerçekleştirildi.

Açılış törenine Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Çakıcı, Emniyet Müdürü Hazım Gümüş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Okan Ayhan, İlçe Spor Müdür Bedrettin Naim Arslan, İlçe Müftüsü Metin Akbaş, AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, BBP İlçe Başkanı Birkan Ege, MHP İlçe Başkanlığı yöneticileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Heyecanlıyız, geçen yıl başladığımız 720 metrekarelik bir alan içerisinde Ağva’da belediye hizmetlerinin tamamının verileceği binayı kısa bir süre içerisinde hazır hale getirdik. Arkadaşlarımız ciddi emek harcayıp, gece gündüz çalışarak bugüne yetiştirdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ben de 2 haftada bir burada olmaya çalışacağım. Sizlerle yeniden “halk günlerinde” birlikte olmayı hedefliyoruz” dedi.

AĞVA’YI HİÇBİR HİZMETTEN GERİ BIRAKMAYACAĞIZ

Ağva’yı hiçbir hizmetten geri bırakmayacaklarını söyleyen Ocaklı, “Burada aynı zamanda sosyal hizmetler de olacak. Düğün, dernek, toplantı gibi özel günlere de hizmet verecek. Ağva’da hayallerimiz, hedeflerimiz ve geleceğe yönelik umutlarımız ziyadesiyle çok, bunları da hep beraber gerçekleştireceğiz. Ağva’yı hiçbir hizmetten geri bırakmayacağız. Ayrıca gençlere de buradan söz veriyorum; Şile’de yaptığımız spor merkezini Ağva’ya da yapacağız. Yaz etkinleri kapsamında Ağva’da planlığımız birçok etkinliğimizi sizlerle buluşturacağız. Hedeflediğimiz projelerimizi her zaman söylediğimiz gibi birlikte yerine getireceğiz. Sizlerin desteği bizlerin heyecanına daha fazla katkı verecek ve birlikte ilçemizi hak ettiği yere taşıyacağız” diye konuştu.

EKSİKLİK GİDERİLMİŞ OLDU

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ise konuşmasında, “Ağva bizim gözümüzün nuru, gönlümüzün sultanı. Ağva’ya gelmek için her zaman can atıyoruz. Çünkü Ağva’ya geldiğimizde karışılacağımız tabiata dair o güzelliği çok iyi biliyoruz. Ağva’da olmak büyük bir ayrıcalık. Gerçekten bina muhteşem bir eser oldu. Kim ki emek ettiyse eline koluna sağlık. Mimari anlamda çok güzel, iç, dış tasarım, malzeme, çevre düzenlemesi ile güzel Ağva’mıza çok güzel örnek olmuş. Burada yalnızca belediyenin hizmetlerini değil, bütün kurumların ihtiyaçlarını yerine getireceğiz. Bir eksiklik vardı ve bu eksiklik giderilmiş oldu. Bu eserle birlikte inanıyorum ki bu mimari anlayış her tarafa yansıyacak. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Açılış programı sonrası 2 bin kişinin katıldığı iftar sofrası kuruldu

Haberin Devamı