Şile Şile’de “Vakt-i Şerif Hayrola” Şeb-i Arus töreni düzenlendi

Şile’de “Vakt-i Şerif Hayrola” Şeb-i Arus töreni düzenlendi

Paylaş
Şile’de “Vakt-i Şerif Hayrola” Şeb-i Arus töreni düzenlendi

Şile’de “Vakt-i Şerif Hayrola” Şeb-i Arus töreni düzenlendi

İSTANBUL, (DHA) - Mevlana Celaleddin-i Rumi, vuslatının 748’inci yıl dönümünde Şile Belediyesi tarafından düzenlenen Şeb-i Arus etkinliği ile anıldı.

Öğretileriyle dünyada büyük ilgi uyandıran Mevlana Celaleddin-i Rumi, vuslatının 748’inci yıl dönümünde Şile Belediyesi tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen Şeb-i Arus etkinliği ile anıldı. Genel Sanat Yönetmenliğini Salih Bilgin’in yaptığı Postnişin Hüseyin Erek ve Semazen Başı Hasan Oruç’un katılımcılara sundukları maneviyat dolu gösteri hafızalarda kalacak.

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve Başkan Yardımcılarının yanı sıra AK Parti Şile İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, MHP Şile İlçe Başkanı Mustafa Pıçak, Kamu Kurum Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecede konuklara maneviyat dolu bir tören sunulurken törende ilahi ve saz töreninin ardından görselliği ve estetiğiyle izleyenlerden tam not alan Mevlevi Ayin-i ve Sema töreni gerçekleştirildi.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı program sonrası konuşmasında, "Bizim için anlamlı ve önemli bir gün. Katılım sağlayan bütün hemşehrilerimizin muhabbet ve bereketle ayrıldıklarını ümit ediyoruz. Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretlerinin vuslata kavuşuşunun 748’inci yıldönümü olması sebebiyle biz de bu programı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız oldukça yoğun bir ilgi gösterdiler. İnşallah bu gecenin bereketinden feyiz almışlardır. Bundan sonra bu ve benzeri etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı