Ümraniye Ümraniye Geleneksel Okçuluk Koşusu bu yıl merhume sporcu Nilüfer Tosun adıyla gerçekleşti

Ümraniye Geleneksel Okçuluk Koşusu bu yıl merhume sporcu Nilüfer Tosun adıyla gerçekleşti

Paylaş
Ümraniye Geleneksel Okçuluk Koşusu bu yıl merhume sporcu Nilüfer Tosun adıyla gerçekleşti

Ümraniye Geleneksel Okçuluk Koşusu bu yıl merhume sporcu Nilüfer Tosun adıyla gerçekleşti

İSTANBUL, (DHA) - Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Geleneksel Okçuluk Koşusu gerçekleşti. Müsabakalara bu yıl, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Okçuluk Sporcusu Nilüfer Tosun’un adı verildi.

Bu yıl düzenlenen yarışmalara, Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor kulübünde yetişerek, lisans alan ve üç kez şampiyon olan merhume Nilüfer Tosun’un adı verildi. Millet Bahçesi’nde düzenlenen 5’inci Ümraniye Nilüfer Tosun Geleneksel Okçuluk Koşusu’na bu yıl, 5 şehirden 288 sporcu ve 28 spor kulübü katıldı. Sabahın erken saatlerinde başlayan müsabakalar; Büyük Erkekler, Büyük Bayanlar, Karma Gençler, Karma Minikler ve Paralimpik kategorilerinde yapıldı. Büyük bir heyecana sahne olan yarışmalarda dereceye giren okçulara kupa ve madalya verildi. Ayrıca her kategorinin birincisine tam altın, ikincisine yarım altın, üçüncüsüne ise çeyrek altın hediye edildi.

ETKİNLİKLER GÜN BOYU DEVAM ETTİ

Çocuk ve vatandaşlar, yarışmaların düzenlendiği millet bahçesinde; ok talimi, ok savaşı, at binme, atlı cirit oyunu (çocuk), çubuk oyunu, topaç oyunu, ıhlamur baskı atölyesi, kale oyunu, mangala ve çemberbaz oyunu gibi etkinliklerle keyifli ve eğlenceli zaman geçirdi. Gün boyu devam eden 5’inci Ümraniye Nilüfer Tosun Geleneksel Okçuluk Koşusu’nda öğleden sonra ödül töreni düzenlendi. Törene Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan İsmet Yıldırım etkinlik alanını gezerek, sporcularla yakından ilgilendi. Başkan Yıldırım etkinlik alanında ayrıca; at binerek, ok atışında da bulundu.

“BİR SÜRE ÖNCE ARAMIZDAN AYRILAN NİLÜFER TOSUN KARDEŞİMİ RAHMETLE YÂD EDİYORUM”

Ödül töreninde bir konuşma yapan Başkan İsmet Yıldırım, “Her sene ifa ettiğimiz törenimiz, bu yıl bizler için daha anlamlı icra ediliyor. Öncelikle senelerce geleneksel okçuluk sporumuzda iz bırakarak, bir süre önce aramızdan ayrılan Nilüfer Tosun kardeşimi rahmetle yâd ediyorum. Bu sene törenlerimize onun adını vererek, bizlere bıraktığı bu emanete daha sıkı sarılacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

Geleneksel okçuluk sporunun yaşatılması için çabaladıklarını belirten Başkan Yıldırım, “Savaş meydanlarında kaderi belirleyen unsurların başında gelen okçuluk, 10 bin yıllık geçmişiyle devamlılığını sürdüren değerli spor dalları arasında öne çıkıyor. Bu kadim sporun bugün yine bu sahada, sizlerle birlikte şahlandığına şahit oluyoruz. Ümraniye Belediyesi Geleneksel Okçuluk Kulübü, milli irademize karşı gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişiminin gününde kurulması da bizler için ayrı bir tevafuk olmuştur” dedi.

“BAŞARI ELDE EDEN KEMANKEŞLERİMİZİ KUTLUYORUM”

Başkan İsmet Yıldırım, “Bu sene 5’sini düzenlediğimiz okçuluk koşumuzda, sabahın erken saatlerinde itibaren emek ve azimle başarı elde eden kemankeşlerimizi kutluyorum. Bu önemli organizasyonumuzda ‘’Ya Hak!’’ nidalarıyla bizlere adeta görsel şölen yaşatan tüm kemankeşlerimize de katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Milli irademize sahip çıkmak için şehadete koşan kahraman şehitlerimizi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

Haberin Devamı