Zeytinburnu “İBB kendisinden önce ihalesi yapılan bir yeri tamamlayamamıştır”

“İBB kendisinden önce ihalesi yapılan bir yeri tamamlayamamıştır”

Paylaş
“İBB kendisinden önce ihalesi yapılan bir yeri tamamlayamamıştır”

“İBB kendisinden önce ihalesi yapılan bir yeri tamamlayamamıştır”

İSTANBUL, (DHA) - Zeytinburnu Belediyesi tarafından Kazlıçeşme Marmaray İstasyonu Çevre Düzenleme İnşaatı ile ilgili yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), 2018 yılında ihalesi yapılan inşaat düzenlemesini yönetim değişikliği sonrasında yarım bıraktığı iddia edildi.

Gönderilen resmi yazılara İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre dönüş gerçekleşmediğini söyleyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “İBB kendisinden önce ihalesi yapılan bir yeri tamamlayamamıştır, tamamlamamıştır. Millet ittifakının yönettiği CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Zeytinburnu’na bir çivi daha çakamamış oldu. Allah’ın izniyle biz bu projeyi başlattığımız gibi bitireceğiz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden temmuz ayında yanıt alabildiklerini söyleyen Arısoy, gönderilen yazıda çalışmaların Zeytinburnu Belediyesi tarafından tamamlanmasının talep edildiğini ifade etti.

“ZEYTİNBURNU SAHİLE ERİŞİM ÇOK ÖNEMLİ”

Zeytinburnu Belediyesi Meclis Toplantısı’nda Zeytinburnu için sahile erişimin çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Arısoy, “Hepinizin bildiği gibi Zeytinburnu’nun güneyinden geçen demiryolu, Zeytinburnu’nda yaşayan hemşerilerimizin sahile erişimini zorlaştıran, sınırlayan bir işti. Şükürler olsun dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Bey’in destekleriyle bu iş gerçekleşti. Bu husus Zeytinburnu Belediyesi ile Devlet Demiryolları arasında bir protokole bağlandı. Yine geçmiş dönem belediye başkanımızın talebi ile İBB Meclisi ‘Kazlıçeşme Marmaray İstasyonu Çevre Düzenleme İnşaatı’ adı altında 2018 tarihinde ihaleye çıktı ve 2018 yılında sözleşme imzalandı. Marmaray düzenlemesi bizim seçim broşürümüzde şöyle yer aldı: ‘Asrın projesi Marmaray’ın Zeytinburnu ilçesinden geçen bölümünün üzeri İBB tarafından büyük ölçüde kapatılarak bisiklet, yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları ve meydanlarla süslenecek. Bu alanlar sayesinde Zeytinburnu sahile kesintisiz ve pırıl pırıl bir erişim sağlanacak’” dedi.

İBB’YE RESMİ YAZI GÖNDERDİ

İnşaat projesinin devam etmesi için yazılı başvurularda bulunduklarını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Şantiye alanında ilerleme olmayınca 22 Şubat 2021 tarihinde İBB’ye ‘Söz konusu alanın vatandaşın hizmetine bir an önce sunulması için tarafınızdan çalışmalara devam edilip edilmeyeceği devam edilecek ise iş programınızın tarafımıza bildirilmesi hususunda gereğini arz ederim’ şeklinde bir yazılı müracaatta bulunduk, bu yazıya yanıt alamadık. 18 Haziran 2021 tarihinde ikinci yazımızı ilettik, ‘Çalışmaları hızlandırmak ve söz konusu alanın vatandaşın hizmetine bir an önce sunulması için tarafınızdan kurumunuz tarafından çalışmalara devam edilip edilmeyeceği devam edilecek ise iş programınızın ivedilikle başkanlığımıza gönderilmesi, devam edilmeyecekse şantiyenin boşaltılarak başkanlığımıza teslim edilmesi hususunda gereğini arz ederim.’ 13 Temmuz 2021 tarihinde İBB’den yanıt geldi, inşaatın üçüncü etabını tamamlayamayacaklarını ve işin Zeytinburnu Belediyesi tarafından tamamlanması talep edildi” dedi.

“İBB’NİN PROJEDEN VAZGEÇMESİNİN ULAŞTIRMA BAKANLIĞIYLA İLGİLİ YOKTUR”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden gelen resmi yazı üzerine çalışmaları ivedilikle başlattıklarını belirten Arısoy, “Hemen yazı gelir gelmez bütün arkadaşları topladım. Baştan sona bir gezi yaptık. Neler yapabileceğimizi konuştuk ve hızla proje çalışmalarına başladık. Çünkü buranın projesi bizde yoktu. Hazırlık aşamalarında ihtiyaç duyulan proje şifahi görüşmelerle yine gelmeyince ikinci bir müracaatımız oldu. Buna da henüz bir cevap gelmedi. Değerli arkadaşlar İBB’nin Marmaray Çevre Düzenlemesi’nden vazgeçmesinin Ulaştırma Bakanlığı ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Biz başlattığımız gibi bitireceğiz Allah’ın izniyle. Ben başta Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı