Zeytinburnu Zeytinburnu Bilgi Evleri'ne 75 bininci üye kaydı gerçekleşti

Zeytinburnu Bilgi Evleri'ne 75 bininci üye kaydı gerçekleşti

Paylaş
Zeytinburnu Bilgi Evleri'ne 75 bininci üye kaydı gerçekleşti

Zeytinburnu Bilgi Evleri'ne 75 bininci üye kaydı gerçekleşti

İSTANBUL, (DHA) - 16 yıldır öğrencilerin eğitimine katkıda bulunan Zeytinburnu Bilgi Evleri, 75 bininci üyesinin kaydını gerçekleştirdi.

Zeytinburnu’nda 2005 yılından itibaren hizmet sunmaya başlayan ‘Bilgi Evleri’, ilçedeki ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin seviyesindeki öğrencilerin eğitimine destek vermeye devam ediyor. Bilgi Evleri, evlerinde ders çalışma imkânı olmayan, internet ve bilgisayar olanağı bulamayan, kütüphanelere ve kitaplara ulaşma zorluğu çeken çocuklara ve gençlere yönelik, zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirerek, tamamen ücretsiz hizmet alabilecekleri mekânlar sunuyor.

“BİLGİ EVİ İLE TANIŞMAYAN KALMASIN”

Bilgi Evleri, ‘Okullar Bilgi Evi’nde sloganıyla başlatılan projeyle; eğitim bazlı birçok etkinlikler düzenleyerek öğrencilerle iletişimi sürdürüyor. “Bilgi Evi ile tanışmayan kalmasın” sloganıyla hareket eden Bilgi Evleri, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Kazım Özalp İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Mustafa Doğan'ın Zeytinburnu Sümer Bilgi Evi’ne kayıt yaptırmak için başvurusuyla Bilgi Evleri'nin toplam 75 bin üyesi oldu.

Bilgi Evlerindeki etkinlikler; Kulüp Faaliyetleri, Atölye Faaliyetleri, Grup Çalışmaları, Uzay ve Astronomi Atölyesi, Kitap Okuma Yarışmaları, Öykü Yazma Yarışmaları, Ayın Sorusu ve İyilik Kumbarası Etkinlikleri, Ayın Öğrencisi Ödül Törenleri, Film Gösterimleri, Temel Bilgisayar Eğitimleri, Öğrenci Buluşmaları, Gençlerle Baş Başa Sohbetleri, Lise ve Üniversite Gezileri, Zeytinburnu ve İstanbul Gezileri, Müze, Kitap ve Teknoloji Fuarı Gezileri, Kişisel Gelişim, Eğitim ve Meslek Seçim Seminerleri, Futbol, Voleybol, Masa Tenisi ve Satranç Turnuvaları, Sinema, Tiyatro ve Konser vb. Kültürel Etkinlikler, Huzur Evi Ziyaretleri, Kitap ve İlaç Bağış Kampanyaları şeklinde sıralanıyor.

Haberin Devamı