Bayraklı Bayraklı'da 'İkinci Yüzyıla Doğru Tarım ve Kooperatifçilik' paneli düzenlendi

Bayraklı'da 'İkinci Yüzyıla Doğru Tarım ve Kooperatifçilik' paneli düzenlendi

Paylaş
Bayraklı'da  'İkinci Yüzyıla Doğru Tarım ve Kooperatifçilik' paneli düzenlendi

Bayraklı'da 'İkinci Yüzyıla Doğru Tarım ve Kooperatifçilik' paneli düzenlendi

İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Bayraklı Belediyesi 'Dünya Kooperatifçilik Günü' dolayısıyla panel düzenledi. Türkiye'deki tarım politikaları, kooperatifçiliğin önemi, gıda güvenliği ve yapılması gerekenler konuşuldu. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Üretimde birleşmeli ve kooperatifçiliği desteklemeliyiz" dedi.

Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen 'İkinci Yüzyıla Doğru Tarım ve Kooperatifçilik' paneline, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer konuşmacı olarak katıldı. Panelin moderatörlüğünü ise Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Hakan Çakıcı yaptı. Panele, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve eşi Aylin Sandal'ın yanı sıra, siyasi partilerin ilçe başkanları, üretici birliklerinin ve kooperatiflerin temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Panel sonunda katılımcılara plaket ve çiçek takdim edildi. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal "İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullar tarımı bitirme üretimi de durma noktasına getirdi. Çiftçilerimiz artık üretemiyor. Böyle bir ortamda, üretimde birleşmeli ve kooperatifçiliği özendirmeliyiz. Toprağın bereketini soframıza sunan üreticilerimizin yanında olmaya ve yerelde kalkınmayı desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer ise "Üretici ile tüketici arasındaki aracıları ortadan kaldırabiliriz. Atatürk'ün yaptığı gibi tüketim kooperatifleri kurmalı, bunları geliştirmeliyiz. Hiçbir aracıya muhtaç olmadan Köy Koop'un ürünlerini, Doğançay'ın zeytinyağını, Yamanlar'ın balını, tüm kooperatiflerin ürünlerini alın. Merak etmeyin; kentte tüketici örgütlenirse üretici de üretmeye devam eder. 22'nci yüzyılda bize Cumhuriyet'in, Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığı lazım" dedi. Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Hakan Çakıcı da "Tarımın, çiftçinin, emeğin, gıda güvenliğinin, üretici maliyetlerinin, tüketici fiyatlarının, gıda enflasyonunun temelinde özellikle küçük çiftçinin yalnız bırakılması, örgütlenememesi ve kooperatifleşememesini görüyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı