Bergama Ata tohumları Bergama’da toprakla buluşuyor

Ata tohumları Bergama’da toprakla buluşuyor

Paylaş
Ata tohumları Bergama’da toprakla buluşuyor

Ata tohumları Bergama’da toprakla buluşuyor

İZMİR'in Bergama ilçesinde dağıtımı gerçekleştirilen 104 bin 880 fide ile 600 kilo bamya ve kavun fidesi toprakla buluşmak üzere gün saymaya başladı.
Yerli ve milli tohum çeşitliliğinin yaygınlaştırılması için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan projeyle eş zamanlı olarak İzmir'de de harekete geçildi. Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ve Bergama Belediyesi işbirliğinde projenin bir ayağı da Bergama’da start aldı. Tohumların dağıtımı için düzenlenen törene; Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ümmiye Çelik Saygın, Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları ve mahalle muhtarları katıldı.
Ata tohumlarının toprakla buluşmasını çok önemsediklerine işaret eden Başkan Koştu, "Yerli ve milli tohumlarımızı ilçemiz genelinde atıl durumda bulunan tarım arazilerinde kullanacağız. Bu amaçla 104 bin 880 adet domates, biber ve patlıcan fidesi ile 600 kilo bamya ve kavun fidesinin dağıtımını gerçekleştirdik" dedi.
Milli ve yerli tohumların kullanımının yaygınlaşması için çalıştıklarını belirten koştu, "Bu kapsamdaki gayretlerimiz önümüzdeki süreçte daha da artarak devam edecek. İstiyoruz ki; dağıtımını yaptığımız bu fide ve tohumlardan yöre çiftçimiz kendi tohumunu da üretebilsin. Hibrit yerine tarımda ata tohumlarımızı kullansın" dedi.

İZMİR, DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı