Bornova Bornova'da doğal tarım dönemi başladı

Bornova'da doğal tarım dönemi başladı

Paylaş
Bornova'da doğal tarım dönemi başladı

Bornova'da doğal tarım dönemi başladı

BORNOVA Belediyesi'nin ilçenin eski köy yerleşimlerinden olan Yaka Mahallesi'ndeki 20 dönümlük atıl arazide kurduğu Doğal Tarım Çiftliği'nde, tohumlar ve fidanlar toprakla buluştu.

Güvenli gıdaların doğal yöntemlerle üretilebileceğini söyleyen ve etkinlik hakkında konuşan Başkan Mustafa İduğ, "Daha sağlıklı nesiller yetişmesi adına örnek olacağını düşünerek oluşturduğumuz Doğal Tarım Çiftliği'nde tohumları ve fidanları toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. Burada birçok bitki ve ürünü tanıtıp insanlarımıza doğa sevgisi aşılamayı amaçlıyoruz. Bu alanı hep birlikte kullanıp, korumamız gerekiyor" dedi.

Doğal Tarım Çiftliği'nde doğal yöntemler ile toprağı işlemeden, ağaçları budamadan ve ilaç kullanmadan bir gıda ormanı yaratılması hedefleniyor. Oluşturulacak ekosistemde yer örtücüler, onun üstünde tıbbi ve aromatik bitkiler, küçük çalı bitkileri, küçük ve büyük ağaçlar, her türlü meyve ağacı ve diğer ağaçlar olacak. Alanın bir kısmı sebze bahçesi olacak, bir kısmına ise tahıl ekilecek. 20 dönümlük arazi içinde oluşturulan gölet sulama amaçlı kullanılacak. Aynı zamanda pek çok canlı türü için yaşam alanı olacak. Gönüllüler, hem oluşturulan ekosistemin gelişimini izleyebilecek, hem de bu ekosistemle uyumlu tohumları toprakla buluşturabilecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı